| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 9:35 Заглавие: Проблем с инсталирането на XP-РЕШЕНО |
|
|
До сега никога съм нямал такъв проблем с инсталирането на XP. Проблема е, че инсталацията си протича нормално до момента в който компютъра се рестартира.Бутва си от CD качва си драйверите, форматира се харда до момента в който трябва да се рестартира. И всичко започва пак отначало, не може да бутне от харда, а започва нова инсталация(не натискам нищо от клавиатурата). В биоса как ли не ги сменях кое да е първо, но нищо не се променя. Пробвах като се рестартира да извадя диска за момент за тръгне от харда но пак не се получи. Сменях IDE кабела,сложих CD и харда на един кабел пак си зарежда от диска.
Възможно ли проблема да хардуерен? Compaq Deskpro РIII 550MHz, RAM - 128MB.
Последната промяна е направена от mitaka_1 на Чет Ное 20, 2008 8:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 11:46 Заглавие: |
|
|
| Windows-кото CD не ползва BIOS функция за "boot", а си има своя. Ако си с такова просто изчакваш да се изредят точките. Иначе за нормално стартиране от хард диск ти трябва биос функция и самата партиция на диска да е активна. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 13:37 Заглавие: Re: Проблем с инсталирането на XP |
|
|
| mitaka_1 написа: | | ......не натискам нищо от клавиатурата |
Това прочете ли го като пишеш?
А за останалото просто нямам думи...  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 14:05 Заглавие: |
|
|
| A когато се опитва да зареди от харда при извадено сд какво изписва? |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 14:17 Заглавие: |
|
|
Първо форматирай харда нацяло с някаква външна програма, напр. Partition Manager.
След това със същата програма му задай Статус: Активен.
Чак след това започвай с инсталацията на Win XP.
Ако междувременно си сменял оригиналния процесор с някой друг,
трябва отнякъде да си изтеглиш програмата за флашване на BIOS.
На точно такъв Compaq Deskpro със сменен процесор брах много големи ядове докато го оправя.
Успех. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 15:15 Заглавие: |
|
|
| Когато се извади диска от CD повече не тръгва остава блокиран. Значи PC си работеше до последно докато не му се скапа харда, и сега съм му сложил друг. Друго нищо не е сменяно. Съмнява ме,че бутиращия сектор не му е наред, но ще пробвам да го форматирам с Акроникса да видя какво ще стане. Намерих подобен проблем в един форум но там накрая се казва,че проблема е ,,Флопи диска беше с повредени пинове'' Така и не разбрах каква е връзката. |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 18:06 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А за останалото просто нямам думи... Laughing |
Прочитайки всичко след това, мисля да те посъветвам да пробваш с "чист" Win_XP, а не с такъв с интегриран SP. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 18:26 Заглавие: |
|
|
Чакай, че чак сега го прочетох по- внимателно. Извинявай за присмеха- виновен съм. Ама много неразбираемо си го написал- все пак си иска boot за да тръгне да зарежда от CD - тогава се появяват точките, но само когато има инсталирана друга OS- иначе тръгва да зарежда setup директно. А конкретно проблема може да е от кофти кабели или повреден пин на харда от поставян обратно кабел. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 19:34 Заглавие: |
|
|
| Според мен Win_XP то няма вина тук! |
|
|
 |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 23:15 Заглавие: |
|
|
| същия дерт съм го брал няколко пъти с различен дефект ... значи провери си дали иде-тата са ти на ауто... някои биоси имаха една опция ква е операционната ситема и като дадеш Other и си го прави тоя номер... може и да видиш дали все пак го имаш някъде в boot priority тоя хард... ... смени мастър слейв .......кабели .. много неща можеш да направиш... съветвам те да започнеш с ресет на биоса, а да и на последно място с дефектен хард пак съм го имал... профилактично може и захранването да смениш ..... пътища много |
|
|
 |
|