|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 10:55 Заглавие: Такса диагностика |
|
|
Здравейте колеги.Пускам тази тема заради загубеното време което отива за диагностика на дадено изделие и накрая клиента казва "а много пари няма да го правя"и става и си заминава.Та идеята ми е какво е мнението на вас за първоначална такса при постъпване на изделие за ремонт да се внася някаква сума която ако изделието стане да се приспада от ремонта , а ако не става -да се покрива с нея вече загубеното време и материали по неговата диагностика.В последно време много клиенти се отказват от ремонтите като чуят колко пари ще им струва а времето дето сме го загубили никой не ни го признава за работа. _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 13:23 Заглавие: |
|
|
| Еми взимай,какво те притеснява.Доколкото съм запознат,няма 'картелно' споразумение относно такса диагностика.Чувал съм десетки мнения 'за' и 'против',всеки си преценява сам за себе си.Май имаше и тема на подобна тематика. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 13:35 Заглавие: |
|
|
Батка, днес влязох в един проспериращ магазин и всичкото персонал с шуби, ватенки и други антерии. Лампите на min. Викам, що така бе пилета? Пилетата викат, че зорлем са платили тока при продажбите които са реализирали. Ако искат заплати, климатик нанайси. Ама другия месец хем пак ще студуват, хем една ще си иде, щото продажбите не се очертава да се увеличат. Някога дневно разнасях по 100 кила пратки. Последната седмица разнасям по 5 до 10 кила. Изводите правите сами...
Та по темата. Ако искаш клиентът да си тръгва без да знае защо му не работи джиджибуто, можеш да сложиш и 2 такси диагностика. Така поне няма да нанасяш прахоляк и хлебарки в сервиза. Разберете, че хората нямат кинти и поне това което е само труд е хубаво известно време да не се изчислява в пари. Ти сам няма как да познаеш дали ремонтът е 5 или 50 лева без диагностика. Значи я правиш за себе си. Не може да изнуждаш клиента да даде пари, които няма. Да иде да убие някой за да си плати ремонта на талвизора ли предлагаш? Ми, няма да гледа телевизия и толкова ... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 13:57 Заглавие: |
|
|
| Е хайде сега,това не ни е хоби,а и с времето интереса бавно преминава.Остава удоволствието от финансовата награда за знанията и уменията.По темата-винаги съм намирал за най-удачен компромисният вариант-обявявам цена на труда,завишавам с 15-20 лв цената(части) и предупреждавам,че до тази цена ремонтирам без да питам.Ако надвишава-звъня по телефон.Та да си прецени дали да го оставя за ремонт от самото начало.Ако цената на частите нарастне значително-пия една студена вода,че изпъва кожата и това е.Разбира се,има нагли уроди,които си отнасят такса 'диагностика',разбирай 'скъсани нерви'.Като форма на наказание. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 17:48 Заглавие: |
|
|
Ваклине ,като прочетох твоето писание ,се сетих малко оффтопик за един виц :
Разговарят си двама "бизнесмени"
А-Абе ти на твоите работници откога не си плащал?
Б- Ами втори месец вече ,пък все още идват на работа Мисля да взема да въведа такса за вход във фирмата ,да видя докога ще издържат.
А-Ами аз го направих това ,още миналия месец.
Б-Е и как е има ли сметка ?
А- Не особено ,изхитриха се гадовете ,идват на работа в понеделник и си отиват в петък ! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|