|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:32 Заглавие: 10 ноември 1989 г.-19г.преход |
|
|
Дали е повод за празнуване тази дата.Факт е че тази дата е важна за България.Ще ми бъде интересно да напишете къде сте били и какво сте и какво сте правили на тази дата. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Пон Ное 10, 2008 10:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:48 Заглавие: |
|
|
Големия брат гледа - изтърва една година Пепи! 19 са!  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 10:46 Заглавие: |
|
|
Коригирано! _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 11:05 Заглавие: |
|
|
Иска му се на Пепи да са повечко годините, че да мине по-бързо прехода, ама не става
Тогава, не знам по какъв повод, бях в административната сграда на Златни Пясъци. Търся някаква стая - обикалям по коридорите. Нормален ден, хората си щъкат насам натам. По едно време изведнъж всички изчезнаха. Чукам по вратите - навсякъде заключено. Отвътре се чуват радиоапарати да работят и шушукат хора, но никой не ще да отваря. Теглих една майна и си заминах. По-късно през деня разбрах какво е станало и не можах да повярвам на ушите си. Имам чувството, че и доста хора в първите дни не вярваха - знаете навремето колко партенки се пускаха за властта, особено в последните години преди десети.
По-интересното и особено запомнящо за мен стана на 18.X. - случи се да съм в София и разбрах, че ще се провежда митинг. Няколко дена преди това се бях уволнил от казармата и основното, което ме вълнуваше бяха купоните (Всеки, който е изкарал две години в родната казарма, особено трета армия, си спомня чевството при уволнението и след него) и въобще не ме интересуваше политиката. Въпреки всичко усетих, че се случват исторически събития, и отидох на митинга. Преживяването беше неописуемо - пред "Александър Невски" се бе събрала огромна тълпа, целият площад и околните улици и градинки бяха изпълнени с хора, хора имаше по дърветата и покривите на околните сгради. Скандирания, овации, освирквания, непознати се прегръщаха, сълзи на радост - тълпата преливаше от искрени и спонтанни чувства, всички се чувстваха близки и обединени от надеждата (спомняте си с какво мнозиство СДС спечели първите избори), атмосферата бе невероятна.
Като се прибирахме минахме покрай Народното събрание - там имаше алтернативен митинг на БКП - няколкостотин възрастни човека, речи в типичен комунистически стил, "спорадично прекъсвани от бурни ръкопляскания"
Най фрапиран бях вечерта - гледам репортаж по телевизията за двата митинга и какво да видя? Митинга пред Александър Невски бе представен като случайна сбирка на няколкостотин лумпена, а този пред Парламента като многохиляден митинг на единните народни маси подкрепящи политиката на Партията И всичко заснето от такъв ракурс, че ако не си бил там ще повярваш на репортажа. Същото на следващия ден във вестниците.
Оттогава - телевизия и вестници гледам и чета с едно око. И едно наум. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 22:13 Заглавие: |
|
|
Като виден русофил мен 7 ноември ме завари в чужбина и по точно в Киев. Тогава тукашните баровци които държаха заведенията на туристическата агенция "Орбита " всяка година си правеха екскурзия до чужбина и попълваха бройките си с активни борци като др .Коцев Та и аз барабар с тях бях в Русията
Ми кво да ви кажа хубава дата .Веднага се преустроих и продадох Жигулата и минах на нещо по така .По времето но Костов си купих Фиат , царя като дойде ми купи Мерцедес тъй че хубава дата за хубави хора .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 22:29 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ми кво да ви кажа хубава дата ............... |
Който е бил добре и преди, и сега тоже .............  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 2:44 Заглавие: |
|
|
Каква я мислехме, а тя каква стана...... _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 8:58 Заглавие: |
|
|
| Хе, ние масите може да си мислим каквото си щем, по-важно е какво си мислят тия дето опъват конците на "куклите"! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 13:17 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Хе, ние масите може да си мислим каквото си щем, по-важно е какво си мислят тия дето опъват конците на "куклите"! |
Много си точен, направо в десетката! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 23:51 Заглавие: |
|
|
Събитията от тази дата не ме изненадаха , все пак имаше св. европа , д.веле , ббс и т.н. , година преди това Подкрепа напираше . След Митеран вече нещата не бяха същите .... абе нагласена работа ама хайде .
Събитията в Румъния година след това (или по-малко беше ? ) обаче направо ме изумиха . Няма да забравя : връщам се от у-ще ( ел. техникума ) и гледам дават някакъв румънски филм .... това само по себе си тогава беше рядкост ( сега също ) .... някакви престрелки , знамена с дупки . Някой може да не вярва , но гърмежите се чуваха в Русе ..... . Така или иначе днес те са много по-напред от нас
. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|