|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Svetoslav Rangelov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 18:26 Заглавие: ELDS12 OA индикатори управление |
|
|
Здравейте на всички във форума Бихте ли ме посъветвали как се управляват индикатори от ELDS12 OA тип.Или да ми предложите някаква книга или справочник с такива схеми.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  _________________ Няма невъзможни неща |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 20:29 Заглавие: Re: ELDS12 OA индикатори управление |
|
|
| Svetoslav Rangelov написа: | | Бихте ли ме посъветвали как се управляват индикатори от ELDS12 OA тип. |
Ами от какво ще ги управляваш? Интернета е пълен със схеми. Може с транзистори, обикновени повторители... Зависи колко индикатора и дали ще ги мултиплексираш (тока е различен)...
Примерно почни от datasheet за 74LS47 / 74LS48 (двата чипа са идентични, но единия е за общ анод, другия за общ катод управление). Това е ако имаш някакви цифрови сигнали на входа.
Ако имаш микроконтролер, най-добре е директно в него да реализираш управлението/декодирането, има го описано във всяка книга за микроконтролери практически. Естествено, трябва да имаш достатъчно изходни пинове (7 броя за цифра, в най-общия случай) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|