Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

IPod Touch проблем с WiFi - работи в близост до рутер (2cm)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
miss_headshot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 29, 2008 19:36    Заглавие: IPod Touch проблем с WiFi - работи в близост до рутер (2cm) Отговорете с цитат

Здравейте!
Имам IPod Touch 8GB 1G с Firmware 2.1, jailbreak-нат. Донесен е от САЩ и е бил намокрен (меко казано). След добро подсушаване и оглеждане не се забелязва корозия от водата. Текущо си работи почти перфектно. Единственият голям проблем, който имам е безжичната му мрежа. Беше с FirmWare 1.1.5 и дълго време ми беше сива настройката за WiFi - пишеше упорито "No WiFi". След 2 дни престой в сервиз - никакъв резултат.След като си го взех и добре разпитах чичо Google, се оказа ,че ZiPhone 3.0 има функция ,която може да "съживи" WiFi и тази функция успя (на Advanced менюто има бутон "Fix WiFi"). След този етап се появиха вече настройките за WiFi. Имам рутер D-LINK DI-524 текущо с WEP кодиране на паролата на безжичната мрежа. Оказа се, че IPod-а се свързва към мрежата (и то понякога) само ако го поставя върху рутера или на максимум 2 сантиметра от него.Смених FirmWare до 2.1 и положението си остава същото - мрежи виждам, но не може да се свърже.Според картинката обхвата е на 0. Успявам някакси да се закача на моя рутер като сложа IPod-a отгоре му, но става с много мъка и разкача и закача , когато си иска.Последното, което трябва да спомена е ,че от отваряне точно където е конектора на безжичната мрежа на капака на Ipod-a леко зее с около 1мм, както и долната дясна част на капака.Та, на въпроса...хардуерен проблем, различни стандарти в щатите и БГ за WiFi или капака е по-вероятната причина за слабия сигнал на безжичната мрежа?

Всякакви идеи са добре дошли, дори и да трябва да стигна да погледна платките.

Извинете за дългия пост, но трябва според мен подробно да обясня проблема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 29, 2008 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Звучи ми като лоша връзка с WIFi антената.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
miss_headshot
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 29, 2008 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Меко казано лоша. Дали има начин с махнат капак да пробвам да усиля сигнала? Доколкото забелязах , където е конектора на безжичната мрежа има и една метална пластина, която е връзката със задния панел. При мен тази пластинка я няма, а е плътен метал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети