|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Citadelata Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 06, 2008 23:50 Заглавие: разделителен трансформатор |
|
|
| Здравейте на всички. Новак съм тука и искам да попитам някои знае ли откъде мога да се сдобия с разделителен трансформатор! Трябва ми за не директна връзка между цветомузика и лаптоп(изхода за слушалки). Характеристиките на трансформатора трябва да са следните: активно съпротивление под 100 ома и индуктивност L=R/200, където R e импедансът на високоговорителя( в моя случай изхода за слушалки на лаптопа). Като мерих съпротивлението на изхода за слушалки при пълна мощност беше около 750 КИЛО ома. Което по сметката излиза че L=3750 H, не ви ли се струва много? Какво бихте ме съветвали? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 07, 2008 1:35 Заглавие: Re: разделителен трансформатор |
|
|
| Citadelata написа: | | Като мерих съпротивлението на изхода за слушалки при пълна мощност беше около 750 КИЛО ома. Което по сметката излиза че L=3750 H, не ви ли се струва много? Какво бихте ме съветвали? |
Бихме те посъветвали да не се занимаваш с неща, от които не разбираш нищичко. А ако все пак те влече - в което няма лошо! - да започнеш от по-базовите книжки, а чак след това да правиш сложни неща като съгласуване на импеданс при звукови честоти.
В по-горното изложение си допуснал няколко фундаментални грешки, за които няма смисъл да си чешем езиците, затова накратко: 1) никой не мери трансформаторите с параметър 'индуктивност' 2) като си мерил изходното съпротивление, не си мерил нищо - то няма и начин да го 'измериш' това изходно съпротивление 3) понятието 'импеданс' не е тривиално, и за да стигнеш до осмислянето му, първо трябва да поработиш здраво над познанията си за прав ток, после за AC, фази и комплексно спрягане, и след време ще ти 'светне' разбирането за това какво е импеданс
Сигурен съм, че колегите ще могат да ти помогнат тук, ако редефинираш задачата, например така: "имам лаптоп с изход за слушалки, искам да го свържа към у-во X от вида и марката Y на което има аудио вход и пише входен импеданс 50KO максимално напрежениe едиколко си Vpp честотни характеристики еди-какви си" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|