|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 14:48 Заглавие: Новина за ел. крушките.... |
|
|
.... Да ги наречем така по популярному http://news.ibox.bg/material/id_1652152375/fpage_4/#clist - Та така: да се запасяваме, че няма да има с какво да натоварваме захранващите блокове при ремонт  _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 15:12 Заглавие: |
|
|
Много даже правилно решение. Най-мразя да ми светят крушки. Особено в стаята в която не съм. Сега, като е 20 кинта бройката и ще се приучат да ги гасят. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 16:21 Заглавие: |
|
|
Точно така.Аз мойте крушки за да не ме сгепца някой еврокомисар и да ми насоли някоя люта глоба още сега съм решил да ги навапцам с черна блажна боя.
Винаги съм се чудил-правят всякакви шарени крушки-червени,зелени,сини-а никой не прави черни-и като я пуснеш-да затъмнява вместо да свети.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 17:37 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Сега, като е 20 кинта бройката и ще се приучат да ги гасят. |
Те тези не стига че са скъпи ,ами докато се изплатят и вземат че предадат богу дух ,за замърсяване на околната среда ,като ги изхвърляме да не говорим ,а и мисля ,че честото палене и гасене им съкращава живота. Тъкмо ще ги въведат и ще вземат да направят светодиодни ! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 17:46 Заглавие: |
|
|
Това може да стане ама дали ще доживея,те още носят Юности за ремонт и се питаме за Респроми та в Долно Уйново ще забранят крушките.Това да са ми дертовете. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 17:47 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | ....Тъкмо ще ги въведат и ще вземат да направят светодиодни ! |
Че то и сега ги има.
| pepi_voinishki1957 написа: | | ...та в Долно Уйново ще забранят крушките.... |
Те тия забрани много лесно стават като се намеси държав(н)ата (администрация). Или по-точно нечие лоби. Примери да давам ли
Нали сме все по-католици и от папата  |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 18:49 Заглавие: |
|
|
| Сега ще забранят нажежаемите лампи, после като се наложат масово луминисцентните (енергоспестяващи) ще се сетят че и те не били екологични поради наличието на живак в тръбичката. Тогава ще се нагушат и фирмите за преработка на опасни отпадъци. После на някой европеец може да му хрумне да забрани и тях за сметка на някви други и т. н. Да му мисли потребителя. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 19:47 Заглавие: |
|
|
Че хабят много ток е вярно. Един компютър и една крушка уемат 10-12 кинта на месец. Това си е много. Крушката трябва да консумира 10 вата. Как ще я направят да свети си е техен проблем. Даже 10 ватовите се считат демоде. 2,3 до 5 вата. Като станат масови ще поевтинеят. Половин година да кара, ако е 20 кинта, си е избила парите. Задължават производителите да приемат старите крушки (пък и те ще се натискат) и готово.
Забравих. Луминисцентните (живачните) лампи са много далече от думата "енергоспестяващи". Отделно, че старите тела за такива лампи се водят пожароопасни и т.н. Това дето ще ми трепти пък изобщо го нямам за осветление. LED му е майката ама да им оправят цветната температура. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 19:53 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Половин година да кара, ако е 20 кинта, си е избила парите. |
За да стане това нещо, трябва да има държавна / европейска регулация на процеса. А именно, да се позволи да се продават САМО крушки от 20лв, които гарантирано (чети: чрез тестове в независими лаборатории) траят по година и повече, и гарантирано имат подходяща цветна температура и липса на 'фликър'.
Защото сега се получава следното:
Забраняват нажежаемите жички. Народа е беден. Отива да си купи крушка - вижда една "General Electric" 20лв и една "Hyanghui Bai Mui" 5лв. Купува втората.
Слага си я вкъщи. Спектъра на светлината е отвратителен. Очите болят. Крушката свети 2 месеца и изгаря (най-често заради калпава стартерна електроника, а не заради самото луминесцентно тяло)
Нетен резултат? Хората псуват, че им е станало скъпо, и ситуацията - финансово и екологично - е по-зле, отколкото в самото начало, с нажежаемите жички!
П.С. И моля почитателите на принципите на 'свободния пазар' да не ми обясняват, че пазара сам щял да се регулира и да отстрани некачествената стока. Виждаме какво стана с Филипс: в днешно време качеството на осветителните тела Филипс е драстично ПОД това даже на "Maguy Bai China Hui", а те си продават и си свиркат. Е вярно, хората постепенно ще ги научат че са калпави... Ама докато мине това 'постепенно', те вече са натрупали несметни печалби.
П.П.С. Ако всички купуваха General Electric и сходно 'качество' крушки, те нямаше да са 20 лв, а щяха да са примерно 10. Защото продаваните обеми щяха да са значително по-големи. По този начин 'китайчетата' от 2 лева не само карат народа да си разваля очите и да псува, а всъщност спомагат да се задържа висока цената на 'истинската', създадена по стандарти, стока. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 20:14 Заглавие: |
|
|
Твърдо съм за регулацията във всяко едно отношение. Може и да псувате Русия, но там нещата са пределно ясни. Има такова понятие "сертифицирана стока". Без този сертификат може да я внесеш и продадеш само нелегално. Количествата на такъв внос са минимални поради липсата на пазар. Хората не искат да си купуват боклуци. Отделно, че там например искаш да се застраховаш срещу пожар. Струва ти некви кинти на месец. ОК. Ама утре се пали. В съседната стая, която изобщо не е горяла, намират една крушка бай-хуй чайна мъде. Застраховка нанайси.
Пак си има свободен пазар, но той трябва да отговаря на законовите изисквания. Аз между другото и за сервизите за коли, телефони и т.н. виках преди години, че собственикът и работниците трябва да полагат изпити пред лицензирана държавна комисия. Сега правя на някой колата, той се прибива и аз в съда казвам, че сделката между нас е била доброволно, аз толкова разбирам, той се е съгласил с моите знания и умения, платил е, което личи от издадената фактура и т.н. Ще ме осъдят, ама друг път. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|