Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: РУСЕ

МнениеПуснато на: Съб Дек 13, 2008 18:49    Заглавие: Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX Отговорете с цитат

Колеги търся схема за телевизор марка teletech мод. CTV2140 TX на шасито му пише TH-P1008.PCB . Процесора му е с лепенка NTDA9351C315CG а под нея е TDA9315 PC/N3/3 . Проблема му е че екрана му доста светъл и дори размазва, при намалена цветност се виждат сини октановки . Подмених електролитите около проца както и на напрежението на видеоусилвателите но без успех . Благодаря Ви предварително .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Дек 13, 2008 19:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Като потърсиш ще намериш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
rumen va4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: montana

МнениеПуснато на: Нед Дек 14, 2008 11:45    Заглавие: Отговорете с цитат

И за какво ти е схема като си за кинескоп най-вероятно?
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 14, 2008 16:30    Заглавие: Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX Отговорете с цитат

Това трябва да го докажа. Но първо ще подменя видеоусилвателите но в момента нямам транзисторите .
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Дек 14, 2008 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

За да разбереш дали е кинескоп не трябва да подменяш всички елементи наред. Още по-малко пък схема ще ти трябва. Жална му майка на клиената от такива като теб, които сменят наред за да си "докажат" нещо. Измерва се режима на кинескопа, видеоусилвателите и тока на лъчите и всичко е ясно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 14, 2008 17:59    Заглавие: Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX Отговорете с цитат

Не е корекно така . Никога не съм убиждал така никого . Когато телевизора постъпи при мен на екрана му се виждаха леки силуети , на видеоусилвателите на синия свят напрежението беше силно занижено , подмених ги и двата , но транзисторите ми са от вадена платка . Тогава екрана светна в това коета бях описал и тогава подмених електролита на захранването на видеоусилвателите .
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Дек 14, 2008 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако си сменил кондензатора в захранването на видеоусилвателите премери режима на кинескопа .Това включва напрежението на трите катода спрямо маса това на G2 (втора решетка). Sad Цитирай стойностите и пак ще коментираме Very Happy Имаш линк към схемата Arrow http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=36888 Very Happy

Последната промяна е направена от sacho на Нед Дек 14, 2008 18:53; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 14, 2008 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen353, Коректно е това! Все някой щеше да Ви предложи, посочи, прати Wink схема. В обменника и не само е фрашкано с китайски схеми. А за видео усилвателите, изградени с мижави транзисторчета, дето прегряват и платката почернява е писано във форума. Отличен вариант е подмяната им със средномощни; дори с малки радиаторчета от скрабта.
Върнете се в началото
plamen353
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 14, 2008 19:07    Заглавие: Търся схема за телевизор марка teletech мод CTV2140 TX Отговорете с цитат

Съжалявам за написаното от мен . Днес настина работата ми дойде в повече . Утре ще напиша това което съм примерил като стойности но със сигурни транзистори . Тези дето ги извадих на стрелкови уред не дадоха отклонения . А схемата я посках защото исках да съм сигурен че не съм пропуснал нещо около видеото . Тази схема дето я свалих от файлообменника не е със същия процесор и затова поисках друга .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети