| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 16:05 Заглавие: Какво мислите за тия портативни мултископи? |
|
|
Дотрабва ми нещо подобно, и тия ми харесаха:
http://www.owon.com.cn/eng/hdsSeries.asp
Някой нещо да каже?
Гледам Електронинвест ги продават, макар и скъпо. Аз мога да си внеса 60MHz-овото за около 900лв. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 6:21 Заглавие: |
|
|
Аз лично съм ползвал всякакви скоупове, от самоделка (ама кадърно направена), през т.нар. мини осцилоскопи (базирани на някоя покет платформа), ПЦ осцилоскопи (пълноценен уред но без собствен дисплей, ползва ПЦ-то), и "истински" машини на Тектроникс.
Накратко казано, няма "един най-добър осцилоскоп"
Не ти препоръчвам т.нар. минита. Аналоговата електроника е калпава, а и чисто функционално не вършат добра работа.
ПЦ осцилоскопите могат да бъдат учудващо добри. Препоръчвам bitscope - ниска цена, отлични възможности за СРЕДЕН КЛАС приложения.
За високия клас нямаш добра алтернатива освен да се бръкнеш $10К - $30К и да си купиш 'истинска' машина. Но трябва да знаеш добре за какво ти е нужна! Най-честото приложение на високия клас в днешни дни е дизайн на хард дискове, и на мобилни телефони / клетки. За повечето други 'финни' задачи можеш да минеш и с класически, 2* 1Г осцилоскоп с някои екстри.
Не бъркай осцилоскопа с логическия анализатор - двете неща са много различни, и ще ти трябва едното И/ИЛИ другото в зависимост от предметната област. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 13:02 Заглавие: |
|
|
sparky С какво се занимаваш?
zmeios  _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 13:17 Заглавие: |
|
|
С нищо съществено. Импулсна техника, най-често. По-скоро е хоби. Иска ми се нещо портативно и мобилно, без нужда от външно захранване. Примерно за работа по коли. Или да си разузная инверторния заваръчен апарат къде-що. Всъщност, дори 10Mhz ми е съвсем достатъчно. Харесвам си по-силното заради 250MS/s, а не толкова заради 60-те херца.
Вкъщи си имам Tektronix 2445B - 200Mhz, в отлично състояние. Ама първо е голям (е, относително), и второ - иска си 220V. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 15:56 Заглавие: |
|
|
Зарежи всякакви миниизпълнения, особено цифрови. Ползвай си "големия" и "неудобен" ТЕК , ще ти спести доста загубено време и нерви, особено що се отнася за автоелектроника.  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:09 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | е дизайн на хард дискове, и на мобилни телефони / клетки |
май прекаляваш |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 21:30 Заглавие: |
|
|
| RM написа: |
май прекаляваш |
За какво прекалявам?
Най-високия клас машини - примерно от $20,000 до $50,000 - се ползват основно за това -- мерене на харддискове и подобни, и високочестотна комуникационна електроника, в частност проектиране на клетъчни телефони.
Ти да не реши че имам предвид "ремонт на телефони"?  |
|
|
 |
|