| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
atoro Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 1:39 Заглавие: Температурен сензор LM335 |
|
|
Някакви идеи и споделяне на опит за това как да оформя нещо като кожух за LM335Z (TO-92 Plastic Package), за да се превърне в завършено изделие, като темп. сензор. Работен интервал -20 ... +100 C deg; работна среда въздух/вода, вкл. външни климатични условия.
10x |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 11:54 Заглавие: |
|
|
Медна тръбичка с необходимите размери пробита само от единия край.Слагаш вътре датчика като намазваш с термопроводяща паста за по-добър контакт.Заливаш отзад с подходящ силикон или смола.
За тръбичката отиваш при някой стругар. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
atoro Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 22:27 Заглавие: |
|
|
благодаря!
а съвет за конкретен вид силикон или смола за запечатването? |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 22:46 Заглавие: |
|
|
| atoro написа: | | а съвет за конкретен вид силикон или смола за запечатването? |
Класическа двукомпонентна епоксидна смола, намира се лесно по железариите (или поне в нашата локална железария около пазара Иван Вазов в София я има )
Не купувай разните бързосъхнещи варианти (Поксипол, Якореклам и прочее ) - имат разни недостатъци, особено при агресивна среда.
Работи със смолата навън, или в краен случай под силен кухненски абсорбатор, че отделя разни гадости.
Остави да стегне на стайна температура 24 часа.
Добре курираната (дума??) епоксидна смола е удивително здрава и издържлива на какво ли не. И е отличен изолатор. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2008 0:44 Заглавие: |
|
|
Значи епоксидната смола в класическия си вид не е подходяща за целта.Влагата прониква между двете повърхности.Има епоксидни смоли с добавки които ги правят гъвкави и уплатняват по-добе,акрилни смоли.Не знам от къде си?За такъв датчик един колега използва някакъв мисля немски силикон,бял,не беше на оцетна основа и го водеха,че издържа на -40 градуса,стандартна туба от онези за пистолет 7-8лв. от Комет. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
atoro Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 09, 2008 11:26 Заглавие: |
|
|
| мисля си за лакиране, като основна изолация. но трябва да е нещо, което да не е агресивно към пластмасата на корпуса и изолацията на проводниците, а и да издържа на посочените температури (и УВ радияция)? |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 16:54 Заглавие: |
|
|
| atoro написа: | | мисля си за лакиране, като основна изолация. но трябва да е нещо, което да не е агресивно към пластмасата на корпуса и изолацията на проводниците, а и да издържа на посочените температури (и УВ радияция)? |
ТМ-50 елекроизолационен лак ще свърши работа.
За херметизация по добро от неутралния силикон който вече предложиха не виждам, комбинирано разбира се с ползване на проводцници със силиконова изолация. _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
|