|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
leonart Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:16 Заглавие: Проблем Lenovo Букса |
|
|
Здравейте всички , днес ми се наложи да изкарам кабелите на един лаптоп леново от буксата понеже оригиналната се е счупила от опит на слагане на неоригинално зарядно , проблема е че по описание на лаптопа вътре пина е + външния е - обаче има още един които е към маса , вързвам ги към адаптора но лаптопа недава никакви признаци на живот и батерията е празна и немога да го пусна, знам че работи със сигорност , някои знаели как точно да го вържа дали не бъркам някои кабел  _________________ Pra6taite info ili pitaite ne6to na [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 7:43 Заглавие: |
|
|
имаш ли оригинален адаптер?Там са 3 пина + - и през един резистор отива в третия пин(преди няколко месеца присаждах един адаптер на IBM ) по добре си намери оригинален адаптер и букса не се занимавай с кабелаци виж входния предпазител,ако са обърнали поляритета може да е изгорял |
|
|
 |
leonart Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 8:11 Заглавие: |
|
|
mihal мерси снощи го оправих проблема, оказа се че на лаптопа пише че средния пин е + но има едно пояснение в средата са два външния е + а вътрешния е 0 които идва от адаптора, и както казваш ти е през някакав резистор и сигорно към мрежата незнам , а най външния е - . аз всъщност съм подавал на 0 и - захранване , добре че нещо не е изгоряло , темата е приключена . _________________ Pra6taite info ili pitaite ne6to na [email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|