| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 0:45 Заглавие: |
|
|
Това е наистина удивително!
Интересното е че, доколкото зная, не можеш да поръчаш MIL-версиите на почти нищо от друго място, освен от баш производителя (за супер големи бройки) или от много, ама много сериозни дистрибутори.
За да влезе китайски чип менте във военна техника, трябва да се прескочат тотално всички правила по procurement-а ("отдел покупки") на сглобителя на оборудването. Егати колко трябва да си нагъл за да го направиш (ако си служител) или алчен (ако ти си самата компания)
Ама така и не разбрах от тази статия, дали проблема наистина са MIL grade чипове менте в същински оръжия / спомагателна техника, или просто военните са купували китайски рутерчета за офисни цели?  |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 10:36 Заглавие: |
|
|
На мен пък ми се струва доста нереално да може да е застрашена мрежовата сигурност по отношение на хакерски атаки точно заради "чипове менте". Евентуално отношение в тая връзка би могъл да има софтуера на рутера, но пък той може да се смени със софта на "оригиналния" производител. Виж за опастност от това да пострада физически някой (да кажем от токов удар) това е възможно. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 12:54 Заглавие: |
|
|
Според мен дефектен елемент може да излезе и от фабрика с железен контрол на качеството!Струва ми се,че това е журналистическа интерпретация на някои събития с цел печалби от хонорари.Като знам какви нелепици се въртят в пресата ни изобщо не съм склонен да вярвам на написаното.А колкото пък до въпроса китайско или не-не струва да се говори!Има китайско и китайско.Със сигурност американците не влагат във военната и космическата си техника Новогодишни лампички,купени от нашите магазини за по левче  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 15:09 Заглавие: |
|
|
| То може журналистите да са направили от мухата слон. То и техническата компетентност на авторите (или преводачите) не е на ниво - имаше нещо от сорта "транзисторите са едни от основните видове микрочипове" и др. подобни. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 12:04 Заглавие: |
|
|
eler
Благодаря за веселата статия
Естествено всичко това са пълни глупости, но за това пък весели.
Статията много ми напомня за проблем 2000 тогава се ръсеха подобни глупости.
Много се смях как китайчетата мият току що свалените от стари платки чипове в близката река и след това ги премаркират и продават на Пентагона  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 22:45 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: |
Много се смях как китайчетата мият току що свалените от стари платки чипове в близката река и след това ги премаркират и продават на Пентагона |
Абе ти се смееш смееш... То е ясно че не ги продават на Пентагона, а журналята са писали свободни съчинения...
Ама на нас тука ги продават и това за съжаление е съвсем реално  |
|
|
 |
|