| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
seekar Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2005 14:38 Заглавие: Как да си направя инфрачервен осветител(прожектор) |
|
|
| Ако някой има познание по темата нека да напише по подробна информация |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2005 14:49 Заглавие: |
|
|
С мощни инфрачервени диоди.
Какво разбираш ти под | Цитат: | | инфрачервен осветител(прожектор) |
|
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 13:06 Заглавие: |
|
|
можеби човека иска да гледа (снима с видеокамера) на тъмно ефекта е уау хората втъмното нищо не подозират пълен мрак а през камерата всичко си излиза аве нещо като в бигбрадър тва чернобялото дето го показваха в спалните им е именно тва и аз искам да си намеря нещо такова мощно но...
пък ако имаш много дистанционни от тв и др. може да вадиш от там обаче са много маломощни  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
| То май има инфрачервени лампи, това са лампи които работят на по-ниско захранващо напрежение и светят червеникаво и доста в инфрачервената област, ама те са за сушене и светят все пак. Ама мисля за камери с диоди ще е достатъчна мощността. |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 17:59 Заглавие: |
|
|
Май си е най-добре със светодиодите, щото една камера за нощно виждане има около обектива такива работи... Предполагам, че 3бр 8-милиметрови ще стигнат...  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 23:16 Заглавие: |
|
|
ако говорите за диодите от ду за тв. уредби и др "буклуци" не става мноо са слаби и аз съм виждал такива камери обаче явно диодите са по мощни сега се сещам че са ми разправяли за филтър който се слага пред обикновена лампа(фаровете на колата )и след него не излиза никва светлина обаче през камерата лудница някво военно изпълнение
П.С ако някой направи нещо ефективно да се обади  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 23:26 Заглавие: |
|
|
kd 503, смея да твърдя, че тока на не особенно претециозни диоди за | Цитат: | | ду за тв. уредби и др "буклуци" | достига при определени условия до 1 А, което изобщо не е малко за такива цели. При камерите се използват дори не чак такива, а за да се получи това | Цитат: | | през камерата лудница | причината е малко по-дрига.
Всяко едно CCD (което е основния елемент в една камера) е направено на Si, а този материал е извънредно чувствителен и прозрачен в инфрачервената област на спектъра.
Между другото при "нормалните" камери и фотоапарати има филтри режещи този спектър. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 23:55 Заглавие: |
|
|
1 ампер през диода на дистанционното? тв-то ми е голдстар 4442 бк от както го имам не съм сменял батерията в дистанционното разбирай 2001 година (подариха ми го имаше някъкво ненамируемо тда изгоряло и тва е друга тема...)та от 2001 до сега не съм сменял батериата а ползвам тв.-то всеки ден и още повече срока на годност на батериата е изтекъл(обикновена варта9 волта не е алкална )
ДАЛИ НЕ БЪРКАШ? или пък тв ми е уникално?
аз съм пробвал за осветление през камерата на телефона сименс мц 60
(пълна трошка можеби не е достатъчно чувствителна ) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
|
|
 |
badr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 0:00 Заглавие: |
|
|
има такива крушки за автомобилни фарове
попитай някой военен по рано много от военните камиони имаха прибор за нощно виждане за да се работи с него се сменяха крушките на камиона .в казармата карах такава машина |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 8:12 Заглавие: |
|
|
| kd 503, добре е да четеш внимателно и да се запознаваш от време на време с материалната част. |
|
|
 |
|