| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Danev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 23:19 Заглавие: Проблем с ТВ LG-CF21D30X.Изключва |
|
|
| Това телевизорче излезе много дебелооко и ми върти мозъка вече три дни.Проблема е такъв че като го пусна на студено може да работи и един час но като загрее изключва на 3-5минути.Зяхранването не мърда ог 114в.Другите напрежения и те са в нормите.Транзистора на ТХО грее яко.Смених го ,както и всички електролити които са от първичната страна на ТХО и бобината но ТВ продължава да изключва.Сменях редовия и БЕ кондензатори но все тая.Имам чувството че ТХО работи с голям ток .Ако някой се е сблъскал с този проблем нека го сподели във форума.Предполагам че е типичен дефект за този модел. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 0:04 Заглавие: Re: Проблем с ТВ LG-CF21D30X.Изключва |
|
|
| Danev написа: | | Това телевизорче излезе много дебелооко и ми върти мозъка вече три дни.Проблема е такъв че като го пусна на студено може да работи и един час но като загрее изключва на 3-5минути.Зяхранването не мърда ог 114в.Другите напрежения и те са в нормите.Транзистора на ТХО грее яко.Смених го ,както и всички електролити които са от първичната страна на ТХО и бобината но ТВ продължава да изключва.Сменях редовия и БЕ кондензатори но все тая.Имам чувството че ТХО работи с голям ток .Ако някой се е сблъскал с този проблем нека го сподели във форума.Предполагам че е типичен дефект за този модел. |
Пробва ли да смениш ТХО-то? Транзистора на хоризонталната може да грее от повишена консумация, а тока през него захранва ТХО-то.
Последната промяна е направена от Tokio на Пет Фев 18, 2005 14:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
lubomirblg Опитен потребител

Регистриран на: 26 Яну 2003 Мнения: 165 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 0:10 Заглавие: cf-21d30 |
|
|
| пробвай да си смениш ел.кондензатор на драйверния трансформатор мисля че е 4,7uF |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 7:23 Заглавие: |
|
|
| Щом ти работи един час като е студен то за мен не е ТХО.Точно така като каза колегата по горе смени катодното кондензаторче към трафа и мисля дано не бъркам но е 1мкф на 160в и е С408. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 15:17 Заглавие: |
|
|
Не е лошо да видиш импулсите на базата на крайният....Нищо чудно .както казват колегите от шибаният електролит да е е това...  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
Danev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2005 23:36 Заглавие: |
|
|
| Ще пробвам с кондензатора на драйверния траф и ще пиша дали е от него.Възможно е да е и ТХО,но него ще го оставя последно. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2005 0:02 Заглавие: |
|
|
| Не 100% а 150% е С408.Сменяй го и ....пей сърце !!!! |
|
|
 |
Danev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 19, 2005 22:13 Заглавие: |
|
|
Коцев,едно голямо Мерси на теб и на всички колеги които ми помогнаха.Този кондензатор е последният в който бих търсил причината за греенето на транзистора.ТВ-то работи вече 3 часа а транзистора е почти студен.Сложих 4,7 защото нямам 1мф,но това изглежда не го бърка.  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2005 19:21 Заглавие: |
|
|
| Преди една година и аз какво ли не сменях даже и процесор докато накрая в руския форум го намерих но после и други колеги казаха за това кондензаторче. То изменя генерациите и от там грее крайния транзистор.Пък нали за това е форума да си помагаме. |
|
|
 |
|