| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ge6a_kj Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 17:27 Заглавие: Антенен усилвател |
|
|
Здравейте!Извинявам се предварително,ако вече е побликувана тази тема и аз не съм видял каквото ми трябва.Въпросът ми е за какво точно служи антенният усилвател и качествени ли тези за сглобяване(хоби китчетата)!Весело посрещане на новата година и умната!  _________________ Знаете ли, че светлината е по-бърза от звука. Доказано е, че изглеждаш интелигентен преди да си отвориш устата! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 17:42 Заглавие: Re: Антенен усилвател |
|
|
Антенния усилвател служи за да усили сигнала от антената към приемника.Желателно е той да е непосредствено след нея с максимално къс коаксиален кабел.Тези за сглобяване според мен не са - поради липса на лентови филтри на входа.Използването на усилватели в градски условия не е добър вариант поради голямото зашумяване на ефира и големите смущения.Ако говориш за ТВ усилвател?По-добре е изоползването на логопериодична антена със собствено усилване от поерядъка на 20дБ и къс кабел към ТВ то.Ако е за ФМ има също антени с усилването от рода на 6-10дб който са разисквани във форума ако не се лъжа.И за да не гадая какво искаш все пак да направиш дай повече инфо>? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ge6a_kj Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 17:54 Заглавие: Антенен усилвател |
|
|
Какво мога да направя за да хващам повече канали.Аз сега си хващам (на вилата)бнт,бтв,нова, обаче ако искам да гледам качествено бтв (без разни трептенета и смущаване на сигнала)трябва да мръдна антената, а щом я мръдна другите програми отиват по дяволите.Какво мога да измисля та да не се налага да въртя антената при всяко сменяне на канала.Благодаря предварително _________________ Знаете ли, че светлината е по-бърза от звука. Доказано е, че изглеждаш интелигентен преди да си отвориш устата! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 18:05 Заглавие: Re: Антенен усилвател |
|
|
Две логопериодични антени с един антенен сплитер(може и активен) да събере към един кабел.Настройваш си едната антена към мястото където се приямат определени канали, а другата за другите.И накрая ще ти препоръчам един Булсат!Особено ако имаш във вас.. просто си купуваш още една чиния и кабел и си носиш само приемника да не се занимаваш да ги настройваш всеки път.И цялата работа за ~ 40лева. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 23:03 Заглавие: |
|
|
Вероятно ги приемаш от различни ретранслатори, а не само от Копитото, както е тук в София. На пазара има и въртящи се антени, може да се използува такава. Май че те имаха и антенен усилвател. Или пък различни антени за различните програми, вс. от тях насочена в съответната посока. Или пък Булсатком, както казва колегата. Но и техните програми са едни....нямам думи.
А аз БТВ не бих го гледал, дори и да ми плащат за това!!! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
В. Петров Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 01, 2009 2:06 Заглавие: |
|
|
Много е вероятно антената ти да е менте или да не е съгласувана и симетрирана с кабела както трябва. И в двата случая усилвател няма да помогне.
Честита нова година! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 01, 2009 18:34 Заглавие: |
|
|
Аз казах булсат като пример може и итв макарче аз и 2 те не ги ползвам... но той едва ли има там мсат.А иначе на работа сме на итв и е зле:( постояно спира вече много ми е писнало!А ако ще е само за БТВ да гледа незнам дали си струва... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|