Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дистанционно отключване
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Simeon_Lazarov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 30, 2008 22:57    Заглавие: Дистанционно отключване Отговорете с цитат

Здравейте. Искам да си направя да мога да направя едно нещо на 12 волта да се включва с дистанционно, видях че се продават дистанционни от конрад примерно, как да го пригодя за целите си ?

Последната промяна е направена от Simeon_Lazarov на Сря Дек 31, 2008 17:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Дек 30, 2008 23:36    Заглавие: Re: Дистанционно включване Отговорете с цитат

В конрад има дистанционни за аларми на коли който работят на 12В прав ток.В обхвата на 433МХз са на около 50 тина метра при пряка видимост.Релето което ще поеме товара на твоя консуматор е от значение в конкретните случай са около 5-10А.Ако това е малко за това което искаш да превключваш ще се наложи подмяната или добавянето на по-мощно реле.
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2008 0:16    Заглавие: Отговорете с цитат

А имаш ли откъде да изкараш 12в (или малко по-ниско) "постоянно подавано" захранване?

Защото приемника на дистанционното, и контролната верига на релето, ще изискват малко ток. Според това какво е релето, може да е удачно, може и да не е ползването на батерия.

Ако 'нещото' ти има обособено захранване, може да включиш релето и приемника между захранването и същинското 'нещо' Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Simeon_Lazarov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2008 11:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам че не съм уточнил, искам да си направя дистанционно отключване на колата, ама без аларма без нищо само да се активира машинката за централно с дистанционно. Та 12В от къде да се взимат за постоянно има, само щрак отключване щрак заключване по най-простия начин искам. Та кажете как да стане с тия от конрад ? Какъв приемник, какво реле ми трябва уточнете моля ви се нямам понятие от електроника затова ми е интересно искам сам да си го направя
Върнете се в началото
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2008 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Не си уточнил какъв е модела на колата. Тя има ли централно фабрично или ти ще си слагаш машинки.
Мога да споделя моя опит за фиат браво -- колата има собствено централно. Има два кабела за отключване и заклюване. За да се заключи кабела за закючване се свързва към маса за около 0,5 секунди, по същия начин за отключване. Тези два кабела ги намерих в схемата на бравото от сервизното описание и никъде не намерих какъв ток тече през тях -- аз го реализирах с обикновени релета от кометата RAS12-15 и така всичко работи 2 години после не знам .... колата вече не е при мен.
Значи ти трябва дистанционно с 2 команди и приемник, който да щраква съответно 2те релета за време около 0,5 секунди.
Дано това обяснение е добро сега разгледай какви са тия дистанционни от Конрад, защото аз никога не съм ги разглеждал и не знам какви функции имат
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
hunter_88
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Балчик

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2008 13:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Продават се готови устройства за централно заключване на кола с дистанционно
Върнете се в началото
Simeon_Lazarov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2008 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам че се продават готови, но искам самоделно за по-евтино, понеже такова каквото ми трябва не се предлага, само некви тъпи аларми а на мен не ми трябва. Колата е Лада, машинката е от БМВ, но това няма значение според мен. Значи трябва ми дистанционно с 2 команди, приемник за него и 2 релета RAS 1215 така ли ?

Ето такива са дистанционните в конрад
http://www.picvalley.net/u/1116/1348658568.JPG
Върнете се в началото
Bobcho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2008 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи като гледам какво искаш да направиш ми идва на ум че точно в конрад се продават модули за дистанционно каквито биха ти свършили работа на теб.Единият вариант е само платка двуканално с едно дистанционно без кутиика и струва около 33-36 лева някъде и отделно се продаваха дистанционни по 14 лева.Вторият вариант пак двуканално дистанционно но с кутиика беше 35-40 лева но допълнителните дистанционни бяха от порадъка на 18 -20 лева. И двата варианта ти вършат работа просто ходи си вземи и после ще ти кажа как да го вържеш. Вземи си и едно бушонно гнездо защото на модулите няма предвидено място за предпазител.
Върнете се в началото
Simeon_Lazarov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 03, 2009 8:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти много. Ще отида да вида какво предлагат. Обаче то за 45лв има аларми с дистанционно и няма да има смисъл цялото начинание. Дистанционни по 12 лв Shocked
Върнете се в началото
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 03, 2009 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Самоделно няма как да го докараш на стойност под една аларма.. И не ми става ясно защо се кораш, че дистанционните били 12 лв.... даже ако си намериш за 12 може да пляскаш с ръце... както ти посочиха 16-20 е нормалната им цена. Има аларми за който 16-20 евро няма да ти стигнат кутиика за дистанционното да си купиш Laughing

Разходи се из Илиенци и се огледай за някой китайски комплек за централно или за някаква аларма.

Я сподели на колко годинки е тая машинка дето искаш да е слагаш на ладата?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети