Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам емайлиран константан...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 07, 2009 15:48    Заглавие: Купувам емайлиран константан... Отговорете с цитат

Помагайте, че винаги се излагаме в елементарните неща. Търся някакво количество константан 0.12 мм или друг, но задължително да е емайлиран. Питах в представителството на Кантал и там ми казаха, че такова нещо се търсело веднъж на 20 години. Любезно ми обясниха, че в щатите някаква фирма вторично емайлирала и като за едни 500 долара можели да ми докарат една макара. След това започнаха да ми обясняват кое как било и как един трансформатор щял да ме направи мъж поне колкото 1/2 ББ, ама аз се бях отпуснал и слушах през дума. В интернет намерих стара оферта на беленския хидрострой за някакви остатъчни количества. Звъннах и една буля ми каза, че немало. Гложди ме съмнение, че булята изобще не прихвана за какво я питам, ама така е като се назначават булки и им се дава да вдигат телефона.

Та, молбата ми е следната. Ако някой има забутано някъде, да каже какво има и какви кинти и да правим сделка. Ако някой знае някъде да се продава, ама без да се опитват да ми продадат нихром на прът вместо константан на тел, пак да каже. И най-важното. Ако някой има свестни контакти с хидрострой Белене или M&L пак Белене (те май са едно) да пробва настойчиво дали няма да ги намерят ролките. Едва ли са ги продали, а ако са ги продали да се сетят на кого. Също, ако някъде някой завод си е купувал да се сподели завода и верните лица в него. Криза е, данъците щели да вдигат ... изобще, почва благодатна за покупки на залежали СМЦ.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 07, 2009 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак ли за резачката ? Този емайл не се ли чупи ,като навиваш проводника ,да не е лакова изолация ,като проводника за трансформатори ? До каква температура ще го нагряваш ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 07, 2009 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Изолацията е лакова. Ще нагрявам до 150, но трябва да издържа до 250. Ако някой даде технологията за производство на ПЕЛ (меден) и източник за набавяне на подходящият лак, ще се справя и сам. Т.е., това е оптималният за мен вариант, защото след навиване ще трябва да фиксирам проводника към носещата рамка. Кадри на Филкабел, Гамакабел и съпътстващите е добре да се отзоват. Ако имат притеснения с лова на вещици делегиран и адмириран в пресата напоследък, може и на ЛС.

А сега де...?
Изомид 860-38МF, състав:
-полиефирен имиден полимер - 39,0%
-растворител 100 - 14,03%
-фенол - 30,5%
-мета-пара-крезол - 16,47%

Т'ва къде се продава, ебаси? Говоря за лака. Съставките са само за информация
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 07, 2009 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не съм чувал за лак ,който държи до 250 градуса ,повечето ПЕЛ проводници работят до 100-120 градуса ,не знам ,има ли нещо по-ново ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 07, 2009 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Полиамидните лакове държат до 200 градуса работно. По документ. Може и повече. Технологията на изпичане е с две зони, 350 първата и 450 градуса втората. Скорост през пещта - 70 метра на минута. Това е технологичният процес на московския завод за емайлирани проводници.

Ще пробвам с полиуретанов лак за паркет, че това имам на терасата. Току виж, морето се заквасило Wink

Иначе, проводниците от стария материал държат и на 300 и на 400 градуса. Пробвай с поялника.

Забравих. Лак се нанася 5 до 7 пъти през калибър. Това е напълно технологично изпълнимо. Една спринцовка с "калибрована" игла. На мен ми трябват парчета по половин метър. Сушене с пистолета за горещ въздух и т.н. Закачвам парчетата на простора, вдявам спринцовката, прекарвам, суша, прекарвам пак, суша и така 5 пъти. Би следвало да докарам технологията. Хубаво е все пак да се набави оригиналния лак де...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети