|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 15:48 Заглавие: Купувам емайлиран константан... |
|
|
Помагайте, че винаги се излагаме в елементарните неща. Търся някакво количество константан 0.12 мм или друг, но задължително да е емайлиран. Питах в представителството на Кантал и там ми казаха, че такова нещо се търсело веднъж на 20 години. Любезно ми обясниха, че в щатите някаква фирма вторично емайлирала и като за едни 500 долара можели да ми докарат една макара. След това започнаха да ми обясняват кое как било и как един трансформатор щял да ме направи мъж поне колкото 1/2 ББ, ама аз се бях отпуснал и слушах през дума. В интернет намерих стара оферта на беленския хидрострой за някакви остатъчни количества. Звъннах и една буля ми каза, че немало. Гложди ме съмнение, че булята изобще не прихвана за какво я питам, ама така е като се назначават булки и им се дава да вдигат телефона.
Та, молбата ми е следната. Ако някой има забутано някъде, да каже какво има и какви кинти и да правим сделка. Ако някой знае някъде да се продава, ама без да се опитват да ми продадат нихром на прът вместо константан на тел, пак да каже. И най-важното. Ако някой има свестни контакти с хидрострой Белене или M&L пак Белене (те май са едно) да пробва настойчиво дали няма да ги намерят ролките. Едва ли са ги продали, а ако са ги продали да се сетят на кого. Също, ако някъде някой завод си е купувал да се сподели завода и верните лица в него. Криза е, данъците щели да вдигат ... изобще, почва благодатна за покупки на залежали СМЦ. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 17:58 Заглавие: |
|
|
| Пак ли за резачката ? Този емайл не се ли чупи ,като навиваш проводника ,да не е лакова изолация ,като проводника за трансформатори ? До каква температура ще го нагряваш ? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 20:47 Заглавие: |
|
|
Изолацията е лакова. Ще нагрявам до 150, но трябва да издържа до 250. Ако някой даде технологията за производство на ПЕЛ (меден) и източник за набавяне на подходящият лак, ще се справя и сам. Т.е., това е оптималният за мен вариант, защото след навиване ще трябва да фиксирам проводника към носещата рамка. Кадри на Филкабел, Гамакабел и съпътстващите е добре да се отзоват. Ако имат притеснения с лова на вещици делегиран и адмириран в пресата напоследък, може и на ЛС.
А сега де...?
Изомид 860-38МF, състав:
-полиефирен имиден полимер - 39,0%
-растворител 100 - 14,03%
-фенол - 30,5%
-мета-пара-крезол - 16,47%
Т'ва къде се продава, ебаси? Говоря за лака. Съставките са само за информация _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 21:48 Заглавие: |
|
|
| Аз не съм чувал за лак ,който държи до 250 градуса ,повечето ПЕЛ проводници работят до 100-120 градуса ,не знам ,има ли нещо по-ново ? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 07, 2009 22:07 Заглавие: |
|
|
Полиамидните лакове държат до 200 градуса работно. По документ. Може и повече. Технологията на изпичане е с две зони, 350 първата и 450 градуса втората. Скорост през пещта - 70 метра на минута. Това е технологичният процес на московския завод за емайлирани проводници.
Ще пробвам с полиуретанов лак за паркет, че това имам на терасата. Току виж, морето се заквасило
Иначе, проводниците от стария материал държат и на 300 и на 400 градуса. Пробвай с поялника.
Забравих. Лак се нанася 5 до 7 пъти през калибър. Това е напълно технологично изпълнимо. Една спринцовка с "калибрована" игла. На мен ми трябват парчета по половин метър. Сушене с пистолета за горещ въздух и т.н. Закачвам парчетата на простора, вдявам спринцовката, прекарвам, суша, прекарвам пак, суша и така 5 пъти. Би следвало да докарам технологията. Хубаво е все пак да се набави оригиналния лак де... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|