Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Прах и мизерия!!!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Яну 08, 2009 17:37    Заглавие: Прах и мизерия!!! Отговорете с цитат

Здравейте! Ами аз живея, както повечето студенти, в общежитие. И едно от нетърпимите неща (предполагам, и в обикновените жилища) е прахта. Понеже нямам прахосмукачка, дюшеците са стари, и съквартирантът не чисти Evil or Very Mad , има много частици. Някой няма ли да предложи нещо за премахване на прахта от въздуха (не на 100%, ест), може би на електростатичен принцип...? Генератор на Ван де Графт Very Happy ? Или? Някой, дето си беше направил озонатор, разправяше, че пред острието стената имала кръг от прах, извлечен от въздуха.
Иначе аз чистя в седмицата поне веднъж с парцал (дори не с парцал, а с Blue Magic нам си кво, за 8 лева, но мн добро! Smile ).
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 08, 2009 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако ходехте войници щяхте да знаете как ,в казармата си тупахме често одеалата ,нищо не ви пречи и завивките да пробвате !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Чет Яну 08, 2009 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Метлата му е майката ,4 години живея в общежитие ,единственото което помага е почти всеки ден да се мете.Най лесно става като върху раздутия паркет(поне при мен е така ) се сложи балатум.Много лесно се чисти и с метал и с парцал,а пък и никава прах не влиза във фугите на паркета (която слек като се ходи по него се вдига и я дишаш).
Прахта идва както от стаите дюшеци ,ама май и от софийския въздух.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 08, 2009 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Учените разправят че голма част от прахта във въздуха е суха кожа от обитателите.
А дали е така не знам.
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 08, 2009 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Озонатора е адски вреден.

Ако пода е кофти, най-добре да сложиш балатум (че лесно се мие), или поне мокет (но за второто все пак трябва прахосмукачка)

Тупането на одеала е задължително, както и миенето на под. И то не веднъж седмично, а - в условията на типично общежитие, където всеки влиза, излиза с обувки - всеки ден!

Няма никакъв електронен/електрически вариант за премахване на прахта от въздуха (без да броим климатиците, които задържат във филтрите си гадостите, но това решение очевидно не ти е в бюджета).
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 0:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Всеки ден, дрън- дрън Laughing
Горе- долу веднъж седмично си чистехме стаята със съквартиранта, като се тупаха одеалата и много рядко в стаята се влизаше с обувки!!! Цар ли си, бате бойко ли си, пиене ли носиш, не ме интересува! Събуваш се!

Изключение правеха големи празници като взети подписи за семестър, рождени дни и т.н. но не повече от веднъж месечно, който е бил студент ще ме разбере.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 0:45    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe написа:
Събуваш се!

Завиждам ти на твърдостта, която си проявявал Wink аз съм софиянец и не съм живял по студентски, но разбира се имах куп приятели оттам, и наблюденията ми, смятам, са достоверни.

Както и да е... Да обобщя Wink двата най-добри начина за намаляване на мизерията, ОСВЕН по-честото миене:

1) Да се тупат одеалата, ако има столове, те да са застлани и да им се тупат постелките
2) Паркета на пода е смърт! Трябва задължително да се покрие с нещо, а какво - писах по-горе Wink
Върнете се в началото
калина
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: стара загора

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 8:00    Заглавие: Отговорете с цитат

без тупане няма да стане и по-малко "прахосъбирачки"/сувенирчета разни/около теб, а книгите може да стоят подредени в кашони, така вместо на бършеш всяка, ще бършеш двайсет наведнъж Very Happy
Ако не се навиват да се събуват колегите ти....може да сложиш изтривалка пред вратата, като се стараеш винаги да е леко влажна. Сетих се, че едно време в музеите, където прахта е най-лошото нещо, ни караха да си нахлузваме едни широки "терлици " от плат върху обувките.
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

калина написа:
ни караха да си нахлузваме едни широки "терлици " от плат върху обувките.

"Калцуни" им викат на някои места. При моята зъболекарка примерно е изключено да минеш входната врата, преди да си надянал един чифт. Сега ги правят за еднократна употреба - на излизане направо изхвърляш.

Но ми се струва че метода ще е малко... радикален Twisted Evil Twisted Evil за нашия приятел.
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато до вратата има достатъчно количество пантофи и пода е видимо чист, малко са хората които не са се събули и не са ги ползвали.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети