| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 09, 2009 23:34 Заглавие: PIC 16F628 |
|
|
| Здравейе на всички! Имам проблем и дано някой ми помогне.Купих си микрокон. -16F628 с цел да започна да се занимавам с мик-ли.Направих схемата: http://www.pcs.usp.br/~jkinoshi/2005/PCS2031_projeto01_Introducao_PIC_Circuito.pdf ,инсталирах си програмата P16PRO PIC 3.63.Та включих платката към компа. от програмата дадох read започнаха да примигват диодите и програмата да чете (надявам се),давам erase мисля че го изтрива, обаче когато заредих един hex файл и исках да го запиша на pica тръгва и ми изписва program:address=0000,buffer=2804,device=3fff. Искам да направя тази схема http://www.electronics-lab.com/projects/games/005/index.html но незнам каде е грешката,в платкатали или има някакъв друг начин за записване на чипа.Правили се нещо с този hex файл или само се зарежда в програмата и се записва.Моля ви някой да ми пише подробно ако може как да се програмира пика. Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 0:18 Заглавие: |
|
|
Нещо вероятно не ти работи програматора.
Това:
address=0000 - начален адрес 0000
,buffer=2804, - запиши 2804 от буфера
device=3fff - в пика има 3fff
Има два варианта за 3fff - или нищо не записваш или изобщо няма връзка с пика. Виж дали му идва захранване по време на програмиране.
--------
Забравих да добавя - ИМА ГОЛЯМА разлика между 628 и 628А в метода на програмиране. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 2:53 Заглавие: |
|
|
Програматора е виновен.
Опитай се да добавиш т.нар. pull-up резистори - един резистор 680 ома между +5в и шината SDA за програмиране, същото нещо и м/у +5 и SCL (или както там се наричаше клока при точно тоя модел пик)
Измери дали се появява 12 или повече волта за кратко на MCRL* извода в началото на програмирането. Ако не - лоша работа. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 9:59 Заглавие: |
|
|
Трябваше да питаш преди.....
а не след. |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 12:00 Заглавие: |
|
|
| dove4era kato se pribera 6te probvam tezi metodi ako ne sum go izgoril.Imago tova R-680om na shemata na na platkata nikade go njama6e.6te vidja po kusno .Blagodarja vi z apomo6ta. |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 12:14 Заглавие: |
|
|
| I nikoi li negoe pravil tozi programator. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 12:17 Заглавие: |
|
|
kali,да се чете български написан на латиница е като да се чете нещо написано с лайно по стената-може и да се разбира,но тъй или иначе е неприятно
Хвани двата поста и ги събери В ЕДИН с бутончето EDIT и си ги обърни на кирилица.Форума си има вградена кирилизация.Всякакви подобни писания директно ще ги трия
Почна да ми писва да ви правя едни и същи забележки  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 15:27 Заглавие: |
|
|
бг.извинявайте сега съм си на моя комп. и си пиша на бг.Контролера ми е PIC16F628-04/P (нали си е 16f628 ане 628А)
На 4 краче като натисна read се появява 13В.Вазможно ли е е този файл да нее вред,но опитах и с друг пак същото.Споредмен когато чета чипа не записан и не ми дава грешка това неозначавали че програматора си е здрав.Само когато заредя хекс файл ми излиза грешка.
Май стана заредих файл и натиснах программ и започна да се записва и ми изписа Device was successfully, programmed in 5 seconds... и после го проетох и е записал файла.Според мен работи програматора а аз несум знаел да работя с програмата. |
|
|
 |
|