Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за безжична КАМЕРА

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lateka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2009 18:04    Заглавие: Въпрос за безжична КАМЕРА Отговорете с цитат

Здравейте,искам да питам някои има ли идея как може да се увеличи обхвата на ето такава безжична камера:

ЛИНК

Става въпрос за монтиране в хеликоптер.

Не съм много запознат с тези неща,но предполагам че трябва да е някакъв вид усилвател на сигнала от самата антена Shocked

Последната промяна е направена от lateka на Нед Яну 11, 2009 19:20; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2009 18:24    Заглавие: Re: Въпрос за безжична КАМЕРА Отговорете с цитат

Единствено с по-добър приемник и антена.. към него.На камерата няма как да го усилиш без да стане по-тежка а това за летящ модел е пробелем!Да не говорим да консумацията.А камерата е с 200мВ изходна мощност което никак не е малко на тази честота!
lateka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2009 19:04    Заглавие: Камера Отговорете с цитат

Благодаря за мнението!Възможно ли е да се добави някъкъв усилвател на сигнала към камерата(които разбира се да не е много тежък)Трябва ми да е някъде около 700м обхват.Разбрах че обхвата е добре до около 20,30м и после вече се губи
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2009 19:42    Заглавие: Re: Камера Отговорете с цитат

lateka написа:
Благодаря за мнението!Възможно ли е да се добави някъкъв усилвател на сигнала

Човека ти каза - не може!

Такива проблеми не се решават с усилвател, а просто се поставя по-мощен предавател, и по-чувствителен приемник.

Вероятността да намериш такъв предавател, който е достатъчно лек и "хвърля" на 700 метра, клони към нулата. Ако все пак откриеш такъв, обади се в някой производител на gsm чипсети -- те тоя въпрос го решават от години, хвърлят милиарди долари, и резултата все още не е чак толкова удовлетворителен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lateka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2009 20:14    Заглавие: ре Отговорете с цитат

Разбрах!Значи тогава алтернативата е да се сложи и допълнителен приемник и предавател които обаче няма да осигурят повече от 300м.благодаря ви хора за помощта Smile много ми се искаше да взема такава камера и да я подсиля по някъкъв начин Sad
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2009 20:45    Заглавие: Re: ре Отговорете с цитат

lateka написа:
много ми се искаше да взема такава камера и да я подсиля по някъкъв начин Sad

Можеш да вземеш нормална камера, на която по някакъв начин да четеш сигнала с едночипов компютър и да предаваш чрез предавателя. Но това е много сложно технически, не знам дали ще ти е по силите хардуера (за софтуера да не говорим). А и въпроса с теглото си остава Sad
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2009 20:46    Заглавие: Re: ре Отговорете с цитат

Единственото което може да се пробва и според мен ще има поне малко резултат е с по-добра антена на приемника(със собствено усилване)
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2009 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Единствения начин е с антени с по-голямо усилване. Но по-голямо усилване значи по-тясна диагрма. Но щом ще е на хеликоптер варианта отпада - антените трябва много точно да са насочени една срещу друга. Питайте Гугъл за Cantenna, някъде бях чел, че с атакива антени са покрили разтояние 1 км.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 12, 2009 2:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Има 15-18dB антени за WI-FI с кръгова диаграма но единствено за приемника ще станат и са малко проблемни от към вертикален ъгъл т.е. не трябва да са на много големи разлики от към височини.Иначе си пръскат на 360 градуса.Аз ползвам понякога такива иначе секторните са по-добри но тогава ще имаш едно покритие което ще е най много 160 градуса...
lateka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 12, 2009 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
...

Може ли да дадеш някъв линк да видим за какво става въпрос.

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста-не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети