| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lateka Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 18:04 Заглавие: Въпрос за безжична КАМЕРА |
|
|
Здравейте,искам да питам някои има ли идея как може да се увеличи обхвата на ето такава безжична камера:
ЛИНК
Става въпрос за монтиране в хеликоптер.
Не съм много запознат с тези неща,но предполагам че трябва да е някакъв вид усилвател на сигнала от самата антена 
Последната промяна е направена от lateka на Нед Яну 11, 2009 19:20; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 18:24 Заглавие: Re: Въпрос за безжична КАМЕРА |
|
|
Единствено с по-добър приемник и антена.. към него.На камерата няма как да го усилиш без да стане по-тежка а това за летящ модел е пробелем!Да не говорим да консумацията.А камерата е с 200мВ изходна мощност което никак не е малко на тази честота! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
lateka Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 19:04 Заглавие: Камера |
|
|
| Благодаря за мнението!Възможно ли е да се добави някъкъв усилвател на сигнала към камерата(които разбира се да не е много тежък)Трябва ми да е някъде около 700м обхват.Разбрах че обхвата е добре до около 20,30м и после вече се губи |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 19:42 Заглавие: Re: Камера |
|
|
| lateka написа: | | Благодаря за мнението!Възможно ли е да се добави някъкъв усилвател на сигнала |
Човека ти каза - не може!
Такива проблеми не се решават с усилвател, а просто се поставя по-мощен предавател, и по-чувствителен приемник.
Вероятността да намериш такъв предавател, който е достатъчно лек и "хвърля" на 700 метра, клони към нулата. Ако все пак откриеш такъв, обади се в някой производител на gsm чипсети -- те тоя въпрос го решават от години, хвърлят милиарди долари, и резултата все още не е чак толкова удовлетворителен. |
|
|
 |
lateka Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 20:14 Заглавие: ре |
|
|
Разбрах!Значи тогава алтернативата е да се сложи и допълнителен приемник и предавател които обаче няма да осигурят повече от 300м.благодаря ви хора за помощта много ми се искаше да взема такава камера и да я подсиля по някъкъв начин  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 20:45 Заглавие: Re: ре |
|
|
| lateka написа: | много ми се искаше да взема такава камера и да я подсиля по някъкъв начин  |
Можеш да вземеш нормална камера, на която по някакъв начин да четеш сигнала с едночипов компютър и да предаваш чрез предавателя. Но това е много сложно технически, не знам дали ще ти е по силите хардуера (за софтуера да не говорим). А и въпроса с теглото си остава  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 20:46 Заглавие: Re: ре |
|
|
Единственото което може да се пробва и според мен ще има поне малко резултат е с по-добра антена на приемника(със собствено усилване) _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 23:10 Заглавие: |
|
|
| Единствения начин е с антени с по-голямо усилване. Но по-голямо усилване значи по-тясна диагрма. Но щом ще е на хеликоптер варианта отпада - антените трябва много точно да са насочени една срещу друга. Питайте Гугъл за Cantenna, някъде бях чел, че с атакива антени са покрили разтояние 1 км. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2009 2:22 Заглавие: |
|
|
Има 15-18dB антени за WI-FI с кръгова диаграма но единствено за приемника ще станат и са малко проблемни от към вертикален ъгъл т.е. не трябва да са на много големи разлики от към височини.Иначе си пръскат на 360 градуса.Аз ползвам понякога такива иначе секторните са по-добри но тогава ще имаш едно покритие което ще е най много 160 градуса... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
lateka Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2009 20:17 Заглавие: |
|
|
Може ли да дадеш някъв линк да видим за какво става въпрос.
Коригирал съм ти поста-не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
|