| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 12:51 Заглавие: ТВ TELEFUNKEN DF 422C шаси ICC17-не отваряSERVICE MODE-решен |
|
|
Здравейте колеги,
ТВ-то дойде при мен със сменен кинескоп (до колкото разбрах клиента сам си го е сменял ) и има нужда от корекции по хоризонтала и вертикала.На няколко такива шасита съм се ровил из сервизното меню и не съм имал проблеми.Влизал съм по стандартният начин: при работещо ТВ гася на стенд бай от ДУ,след това го гася от мр.ключ.изчаквам малко(около 10-15 сек.) и с натиснати PR- и VOL- включвам от мр.ключ задържайки бутоните за около 10 сек.Но сега ... не се получава.Бутоните от лок.панел са изправни,5-те волта са точни ,В+ е колкото го пише на шасито -145волта.Имал ли е някой подобен проблем ?-или аз бъркам някъде и нещо ?
Благодаря ВИ . _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
-----------------------------------------------------------
Последната промяна е направена от tsarvulan на Съб Яну 24, 2009 14:41; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 12:58 Заглавие: |
|
|
| Правилно го правиш ,ама изчакай повече ,не ти пречи.Или бутоните на предния панел са нефелни. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 13:07 Заглавие: |
|
|
Благодаря на old4, но за бутоните от локалния панел се хванах и аз и ги смених с нови,а със осцилоскопа какво ме съветваш да проверя ? _________________ -----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 13:55 Заглавие: |
|
|
Нищо не те съветва-това му е сигнатурата.
Иначе метода е правилен.Пробвай и да изчакаш като го спреш докато светодиода угасне или бутоните да ги задържиш повече време 10-15 секунди.
Нищо не пречи да пробваш и другия метод с виолетовия (телетекстния) бутон-въпреки че не е за това шаси. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 14:03 Заглавие: |
|
|
Благодаря и на Божилов и това пробвах и така нестава.Дали проблема не е в ДУ-то - RCT100 ? С него са управлявали ТВ-то преди смяната на кинескопа.А смяната се е наложила защото бил " сумрачен ". _________________ -----------------------------------------------------------
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 17:23 Заглавие: |
|
|
| tsarvulan написа: | | клиента сам си го е сменял | Като го е сменил сам, защо не си го е настроил ? Корекциите (от които има нужда) малки ли са? | tsarvulan написа: | | В+ е колкото го пише на шасито -145волта. | Не са ли много 145? За 29" беше 125V. Провери го, за да не стане после "сумрачен" и новия. | tsarvulan написа: | | Дали проблема не е в ДУ-то | Дист. трябва да го изключи в Sby, а после в сервиза се влиза без него. Виж по-скоро нещо да не е заключен или в хот. режим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 17:49 Заглавие: |
|
|
Благодаря за намесата колега.Не е заключен.Избира програми на автоматичен и ръчен режим.Регулира звук,якост,контраст,цвят нормално.Наясно съм ,че от ДУ-то само се изключва,а в сервиза се влиза от локалния панел.Правих го наскоро безпроблем,а сега нестава...
Колкото до 145 или 125 волта - 145 волта пише на шасито и като премерих 144,3- 144,5 реших че е нормално.Ще се поровя в захранването .А в режим ХОТЕЛ влизам -няма проблем.Активирам го,деактивирам го ,но ....до тук.
Благодаря ти отново . _________________ -----------------------------------------------------------
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 18:23 Заглавие: |
|
|
Опитайте така;
TV в ST.BY. и го изключете от мрежовия бутон.
Веднага след като светодиода изгасне, натиснете PR- и VOL- и след около 10 сек. включете мр. бутон без да отпускате двата бутона. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:04 Заглавие: |
|
|
| ggg3 написа: | | ...................................... |
А ти прочете ли изобщо той какво е првил до сега ! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:52 Заглавие: |
|
|
| [url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=45283&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=cc756b52f19cf702e445b0d742be28a7&topicshow=!]Вход в сервиз TV TELEFUNKEN DF422C ICC17 -РЕШЕНО[/url] ? |
|
|
 |
|