| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Веско Хаджийски Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 9:57 Заглавие: WATSON FA 3631 T -не стартира |
|
|
шаси 11АК36 А 15 .Захранването работи ,и при опит за стартиране от бутон на лицевия панел или от пулта, за част от секундата индикатора присветва от червено в зелено, чува се че "тръгва " високото,и пак се връща в дежурен режим.Проверих веригата на stan by , оказа се че постъпва напрежение на входа на IC 810- LM817 , а на изхода за част от секундата дава 6.7 волта и след това отново "0".Проследих веригата и се оказа че товарът е в STV 2248 (45pin). При вдигнат извод , напрежението е 8 волта и индикатора светва трайно в зелено.Замених интегралата с нова, но резултата е без промяна.Смених кадровата интеграла и презаписах паметта- безрезултат ???
Очаквам вашите съвети  _________________ Веско Хаджийски
в скайпа veskotv |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 10:23 Заглавие: |
|
|
| Зеленото остава ли като изключиш крайния тр-р? Или пак се връща в червено? И захр. държи ли на лампа? |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 10:39 Заглавие: |
|
|
А C820 и C827 ? _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 14:15 Заглавие: WATSON FA 3631 T -не стартира |
|
|
Замених и двата кондензатора с нови, но ефекта е същия. Напрежението В+ в дежурен режим е 118 волта , а в момента на краткия стартпада на 81 волта. Имам съмнение за ТХО  _________________ Веско Хаджийски
в скайпа veskotv |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 14:22 Заглавие: |
|
|
| Ами пробвай го през лампа де ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 14:58 Заглавие: WATSON FA 3631 T -не стартира |
|
|
През лампа 75 вата . Лампата свети относително силно, напрежението след старт В+ 114 на колектора на транзистора
46 волта , индикатора свети в зелено без да се връща в дежурен режим _________________ Веско Хаджийски
в скайпа veskotv |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 15:11 Заглавие: |
|
|
За да не пиша дълго :
"Дык лампу то воткни (в разрыв +В).
Самый универсальный пробник для ТДКС.
1 - Если с лампой на коллекторе импульсы равны питанию строки - дохлый ТДКС или перегружен насмерть.
2 - Если амплитуда вольт около 400 - все в норме.
3 - Если больше 600 - оборвана коллекторная емкость.
Да, и транзистор с лампой никогда не сгорит."
2.
При проблемах со строчной включаю HOT не через лампу,а через резюк 1к 10W.Очень здорово облегчает жизнь-ни разу ни спалил транзистор с такой примочкой и видать усе.
Ну иногда приходится дурить проц(это уже по месту-но достаточно редко).
3.
Подключаеш через лампу. Лампа светит. Осцилископом смотриш импульси на колекторе HOT и другой конец обмотки. Делаеш виводи. В точке лампа - обмотка ставиш кондензатор 0,5 - 1 мкф к GND. Если лампа не уменшит свет или загорится ярче, то трансформатор плохой. Внимание в некоторих TV с цепи H - shift (Philips, Sony). |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 15:29 Заглавие: Re: WATSON FA 3631 T -не стартира |
|
|
| Веско Хаджийски написа: | Имам съмнение за ТХО  | Осц. имаш ли? Виж импулсите(и конд.) в базата на крайния как са. Рано е за ТХО, направи пробата на Филипов (или сложи първичната на друго).
P.S.: A-a Old4 ме изпреварил и цяло ръководство ти е написал . И захр. (натоварено само с лампа) не си писал дали е ОК?
Последната промяна е направена от vladimirstanoev на Вто Яну 20, 2009 15:39; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 15:39 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | A-a Old4 ме изпреварил ................. |
Ами подготвям се ,като стана на годините на Коцев ,да ми е лесно . |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 22:28 Заглавие: |
|
|
Ама той Веско не чете какво пита и какво пише др.Коцев в другия форум в неговия си раздел . Там съм дал и какви са осцилограмите през лампа и ред други неща в тема вече на 20 страници . На чети Веско чети и ми докладвай утре.
http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?t=5505 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|