| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
XpacTa Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 22:02 Заглавие: Помощ за отваряне на ютия Elite ML-450 |
|
|
Здравейте. Може ли някой да даде едно рамо в отварянето на една ютийка Elite. Проблема като цяло е че бутона за пара се натиска много трудно, а и беше пропаднал. Аз я разглобих донякъде и извадих бутона нагоре, но все още се натиска трудно, а и искам да я разглобя цялата, за да разбера как става. Вече има нова ютия, така че тази ако трябва ще я счупя, но естествено не ми се ще.
Значи да опиша докъде съм я докарал - първо махнах три винта от задния капак - за целта си направих специална отвертка, защото винтовете бяха някакъв security тип. Местата на които се захващаха са означени със стрелки на тази снимка:
След като махнах капака отвих два винта в задната част, които държат горната част на ютията за долната:
След това отвих този винт, който държи отзад горната част на дръжката:
След това се чудих чудих и накрая открих още един винт под капачето за пълнене с вода:
Положението в момента е следното:
На местата с червени линии съм успял да отделя частите на ютията. На местата със стрелки нещо ме спира. Махнах и врътката на терморегулатора, но под нея няма винтове. Някой може ли да даде конкретен съвет какво да правя по натам? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lukas Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 23:13 Заглавие: |
|
|
Под бутоните за парата и спрея има болт ,ако от горе на дръжката има лента под нея има два болта .Успех  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 7:47 Заглавие: |
|
|
Трябва да се махне и въртока на терморегулатора .
Отвий кабелите от долна страна на лустърклемата и би трябвало да излезе вече ,това отпред са пласмасови шлици. |
|
|
 |
XpacTa Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 9:13 Заглавие: |
|
|
Махах врътката на терморегулатора, напъвах, но никакъв успех. Под нея няма винтове (с огледалце гледах в дупката ) Под бутоните за парата и пръскането гледах - не мисля че има винтове. Има един, но той държи една джаджа от която се регулира силата на парата, пък и не може да се достигне без да се махне горната половина на дръжката. Довечера ще махна лустърклемата и ако не се отвори ще правим по внимателен оглед на предложените места. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 9:35 Заглавие: |
|
|
Това в прикачения файл дано помогне! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
XpacTa Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 12:22 Заглавие: |
|
|
| Мерси. Сега сядам да проучвам. |
|
|
 |
XpacTa Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:39 Заглавие: |
|
|
Всъщност се оказа че никакви винтове не са, ами ей тези металните. Ама кой да му хрумне че трябва малко с отвертчицата да се помогне за да излязат
Като освободих задното (1) предното само си излезе.
А проблема с бутона за парата се оказва че е помляна пружинка:
Някой може ли да каже откъде да намеря нова. Както сте забелязали не съм техник и не знам къде са магазините за пружинки за ютии.
edit: В крайна сметка намерих една подобна пружинка, малко по-твърдо се натиска, ама нейсе. Мерси на всички за помощта. |
|
|
 |
|