Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

CDR500 DELCO на ZAFIRA няма индикация на дисплея
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zxcvb
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2009 22:05    Заглавие: CDR500 DELCO на ZAFIRA няма индикация на дисплея Отговорете с цитат

Здравейте една зафира ми разказа играта с това CD .Та CD -то е вързано -няма липсващи кабели като се пусне светва, светват и бутоните на волана , но на дисплея си остава да свети часовника и външната температураако колата е изгасена дисплея остава тъмен.Ако някой може да помогне ще съм благодарен

Последната промяна е направена от zxcvb на Нед Яну 25, 2009 1:47; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chenkete
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 0:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Сваляхте ли радиоапарата да го пуснете извън автомобила?
При пускане работи нормално без дисплея или изобщо неработи?
Как се е стигнало до това положение?
Работил е и след разкодиране се по получило или ?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zxcvb
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Историята е неясна понеже ми внесоха колата от Италия и тя си дойде така.Hа радиото си пише някакъв код (извадих радиото заедно със шейната без да го изключвам от буксата,а акомулатора не е падал защото показва дата и час според Италианското време) и въпреки че знам как се пуска и въвежда (поне така мисля) като не работи дисплея не смея да пробвам с какъвто и да е код.

Понеже аз им слагам дрънкалките по колите на тези които мия вкараха и викат аре тище си я оправиш и както вика един стар клиент (бай Петко) да ама не -Трябва ми help
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 12:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери един Опел Астра или Вектра и закачи радиото на нейния дисплей(ако не можеш да намериш само дисплей)за да разбереш де е проблема-в радиото или в колата.
zxcvb
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

пробвах с двама познати които имат опели но май се оказва че не са ми толкова добри познати понеже ми отказаха -не се навиха да се свалят техните касетофони макар че единия е със съвсем различен от тези на опел и проблем няма как да се получи .
За да стане по ясно като на тисна AS и задържа и включа радиото се чува едно характерно писване ,но на дисплея промени няма???????
Върнете се в началото
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с дисплей емулатор ако желаеш:
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=39677
Прави се едно адаптерче между радиото и компютъра ти и чрез програмака се виждат показанията на радиото,тоест дисплей ще бъде твоят компютър.
zxcvb
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря ще се постарая да пробвам по този начин.Междувременно някой ако се досети нещо полезно моля да сподели
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма кой да се сети докато ти не установиш къде е проблема-в радиото или след него.Това писукане само показва че радиото си иска да му вкараш кода,но до там.Докато не го накараш да "пропише"някъде си няма какво да се каже повече.
zxcvb
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

свалих радиото но ще го гледам обстойно утре само да кажа опитах да сваля клавиатурата и се оказа че е залепена със силикон италиански простотии .Ако може някой да каже бутона "code" когато е изключен касетофона ли мига или само когато няма клавиатура??????
Върнете се в началото
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Съб Яну 24, 2009 22:40    Заглавие: CDR 500 DELKO на ZAFIRA Отговорете с цитат

Относно мигането на светодиода "code" на моето СД VDO CDR 500 съм със забранен код т.е. при сваляне на акумулатора и при свързване отново -радиото тръгва без да се въвежда кода .Та в моя случай и при поставен и при свален панел при угасено радио светодиода мига.За светването на дисплея- При включена букса в касетофона -преди това отстрани внимателно на самата букса има едно капаче ,за да имаш достъп до изводите \може и да е махнато вече\гледаш най-долния ред на буксата извод от който излизат 2 кабела-червен и бял идругия сив,аможе и да е друг цвят . Та това ти е извода за +12волта за ел антена и паленето на дисплея.С мултицет или пробна лампа мериш при включване на радиото излиза ли ти на този извод напрежение .Ако няма проблема е в радиото .Ако има +12 волто на й вероятно причината е в дисплея. Имал съм случаи когато има студени спойки на куплунга на самия дисплей. Само че се разбира за това след като се свали дисплея и се огледа .Успех П.П. Видях че си писал ,че панела е лепен -разлепи го и огледай може да не контактуват пластинките както трябва сигурно са го залепили на гьотере .

Последната промяна е направена от chavdar68 на Съб Яну 24, 2009 22:57; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети