| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nihilista Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 0:16 Заглавие: Коаксиален кабел за честота 2.4 Ghz |
|
|
Трябва да сложа букса за wifi антена на панел. Намерих такива букси (мъжка за панел и женска за кабел) и сега проблема идва от това, какъв коаксиален кабел да използвам за ги да свържа. Общо взето това е един малък удължител (~ 40-50 см.).
Имам коаксиален кабел от стара сонда за осцилоскоп, но сондата е до 10Мхз, дали ще свърши работа? Другото което се сещам е литцендрат от дроселчета на радио, ще оплета няколко, ще ги сложа в един шлаух и от горе една плътна оплетка?!
Мисля си и за едни стари автомобилни зарядни за GSM с допълнителен кабел за антена, ако някой му се намира такова животно да се обажда.
Някакви идеи? _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 0:37 Заглавие: Re: Коаксиален кабел за честота 2.4 Ghz |
|
|
| nihilista написа: | Другото което се сещам е литцендрат от дроселчета на радио, ще оплета няколко, ще ги сложа в един шлаух и от горе една плътна оплетка?!  |
Това сериозно ли го мислиш!? Иначе за коаксиалния кабел - ми те буксите са предназначени за определен тип кабел. Ако примерно е за RG-58 надали можеш сложи RG-213. А има и RG-174. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 0:56 Заглавие: |
|
|
Не знам точно кой модел са. Имам Wireless LAN карта на PCI слот и антена за нея. Трябва антената да я изкарам извън кутията.
Ето на линка има това което търся.
http://eecrest.com/keyhere/39-1.jpg _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 1:18 Заглавие: |
|
|
Кабелите са много скъпи 10$ на метър.
Огледай се за кабели от GPS антени от автобуси и автомобили с вградени оригинални GPS-и.Например RGS-316.
Тъпаците не знаят че са сребърни и ги изхвърлят(като не е жълто-бакър)
Тоже и в базовите станций.... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 14:05 Заглавие: |
|
|
| Конектора ми прилича на SMA. Ако не намериш специален кабел, пробвай със RG-174. Имай предвид, че затихването му е много голямо, но за половин метър може да не е пречка. Ама пък е евтин. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 18:32 Заглавие: |
|
|
Има такива конектори за дебилина на кабела от типя на RG58u, както и за по-тънки...Аз лично ползвам RG58u ако е ограничен бюджета или Llc100 ако има повече парички или е приоритетно трасе.Като цяло RG58U не трябва да е с дължина повече от 1м.А другия имам на линкове от 30КМ с разстояние от картата до антената 4м. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 20:14 Заглавие: |
|
|
Аз конекторите съм ги купил вече.
Единия много прилича на този от снимките:
Разликата е в диаметъра на конектора и резбата. На този конектор се завива антенката.
.
Намерих кабел от удължител на антена за GSM, дали ще свърши работа?
Оплетката е супер плътна а жилото прилича на алуминй, но се калайдисва изключително лесно (предполагам сребро?!).
Друг въпрос имам, конектора за панела от задната страна е не-екраниран. Има ли някакви особености при запояването с кабела? 100% трябва да се екранира. _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 20:22 Заглавие: |
|
|
| Специален кабел с малко затихване на 2,4Ghz от компютърните фирми ,аз си купувах от RTS ,зад зала Фестивална ,чак 10 долара не беше метъра ,май към 6-7 лева. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 0:09 Заглавие: |
|
|
Аз съм пазарувал от Elco Star Там каквото искаш това ти правят  |
|