Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помощ за звука на автоаларма

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
badmadafaka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 31, 2009 16:55    Заглавие: помощ за звука на автоаларма Отговорете с цитат

проблема ми е следния: след едно падане на батерията и палене на колата с ток от друга кола алармата спря да издава звук Sad
познат който се занимава с аларми ми каза че трябва да се смени един транзистор на платката... та разглобих, намерих го тоя транзистор и го смених, НО сега има звук но е толкова тих, че все едно го няма...
имате ли идея от какво се е получило?
до въпросния транзистор има много малък траф на който парче от рамката около намотките се беше отчупило и аз го залепих Rolling Eyes
спойката на транзистора който смених е мега зле (защото съм пълно ламе с поялника)... възможно ли е е да е от това?

мерси предварително за помощта Crying or Very sad

Последната промяна е направена от badmadafaka на Нед Фев 01, 2009 11:13; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 31, 2009 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако въпросната "рамка" е феритната сърцевина на трафчето ще да е точно от нея.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
badmadafaka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 31, 2009 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

това означава ли че трафчето е дало фира..? има ли някакъв друг начин да се усили звука - човека който ми каза за транзистора ме посъветва да вържа директно крачето на транзистора което отива към трафа към сирената... това ще има ли някакъв ефект?
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 31, 2009 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако наистина е ферита и той не е от много екзотичен вид може да се подмени. Друг вариант е да се залепи пак, по-плътно, но след първия опит за лепене е много вероятно да не стане.

Дали може друго - по-скоро не, но не мога да ти кажа с точност, защото хабер си нямам каква е схемата.

Най-добре го дай на подготвен техник. Ако го беше направил първия път щеше да си спестиш главоболията.
Успех Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
badmadafaka
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 31, 2009 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

10х за отговорите, явно оправянето е с нова Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети