Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем при смяна на тунер TECC2989VD28A - РЕШЕНО!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
peshootvt
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пет Ное 07, 2008 21:01    Заглавие: Проблем при смяна на тунер TECC2989VD28A - РЕШЕНО! Отговорете с цитат

Имам молба-питане за съвет.
Ремонтирам ТВ Самсунг, модел СК-5039ТВ, ударен от гръм. ТВ-то е с тунер: TECC2989VD28A. Дефект: висок метров обхват има програми, но силно заснежени. Картината в другите обхвати е ОК. Отворих тунера, резултат черно петно колкото нокът. Ремонт невъзможен.
По нета си поръчах тунер, със същия надпис, получих го, до тук добре. Оказа се, че е с крак по-малко, а по-точно липсва AFT, т.е. 6+1 крака вместо оригинала 7+1. В следствие, всички програми се хващат вече, но поизкривени, а и финната няма как да помогне. Питах и друг доставчик на части за същия тунер и получих потвърждение, че е продал стотици такива тунери, но не знае нужна ли е доработка.
Питането ми е: все пак нужна ли е някъква доработка при слагането на новия тунер (този с липсващия крак) и каква е тя или да търся друг тунер Question

ПП: Засега ще избегна пояснения за доставчика на тунера, както и вторият такъв.

Последната промяна е направена от peshootvt на Чет Яну 29, 2009 16:37; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Ное 07, 2008 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен нищо не ти трябва освен да бутнеш малко филтърчето между 49 и 50 крак на видеопроцесора.Нека чуем и други мнения. Very Happy

Последната промяна е направена от sacho на Пет Ное 07, 2008 21:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Ное 07, 2008 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма доработка! Не е проблема в тунера. Т201 врътна ли леко да видиш накъде отиват нещата. Ако не е там проблема-лошо. Ако се оправи, разгледай тук
PETAR_DATSKA
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 07, 2008 22:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, на скоро имах същия проблем обаче с някакъв куче марка телевизор.Значи на трите обхвата имаше този проблем с заснежаването. Търсих др. тунер, но не стана и аз реших да го ремонтирам стария и се получи телевизора е като с нов тунер. Ако поискаш мога да ти поясня как съм го попрвил. Скайпа ми е Pepi_petrov1. E-mail-a mi e [email protected].
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пет Ное 07, 2008 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

PETAR_DATSKA написа:
. Ако поискаш мога да ти поясня как съм го попрвил.
Да беше обяснил и на останалите как се ремонтира тунерУтре ако ти потърсиш помощ какво ще очакваш да ти пишем на меила или скаипа за да си остане между нас и да не го намира търсачката на форума Question Question Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 08, 2008 0:02    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev написа:
Да беше обяснил и на останалите как се ремонтира тунер

Аз пък ремонтирам микровълнови схеми... Ей вчера два радара, модерно производство, отремонтирах - с уред Ц4317 и поялник 100 вата.

Не е ли време вече да престанем да храним троловете? Защото за мен човек, който е "ремонтирал тунер" без снимки и доказателства, си е чиста проба форумен трол.
Върнете се в началото
Юрий_Караиванов
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 08, 2008 20:48    Заглавие: проблем при смяна на тунер ТЕСС2989VD28A Отговорете с цитат

Клега имах тъкъв проблем исмених 2 ина 3 тръгна
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PETAR_DATSKA
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 0:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Пояснявам как съм поправил тунера значи бях написал че за трите обхвата има три отделни варикапи мисля които са за обхватите трябва да се сменят или да им се отпои по едно краче и тов краче е масата пробвай аз така го поправих.
Върнете се в началото
peshootvt
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 15:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на колегите mitachi и sacho. Картината не се подобри кой знае колко, но не и каквото беше. На някои от програмите изображението е доста добро, но остават повечето програми върху които излизат хармоници от съседни канали или със зърненост. Ще поработя по въпроса с кондензаторите и при конкретна стойност ще я впиша в темата.

ПП Явно първоначално съм се потдал на паника, но това е заради натрупаните ми проблеми с ментеляви части. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако сигнала ти е добър и няма други проблеми то новия тунер е поредното менте. Evil or Very Mad Незнам дали съм си внушавал но по принцип тези тунери не са много чувствителни. Rolling Eyes
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети