| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
badmadafaka Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 16:55 Заглавие: помощ за звука на автоаларма |
|
|
проблема ми е следния: след едно падане на батерията и палене на колата с ток от друга кола алармата спря да издава звук
познат който се занимава с аларми ми каза че трябва да се смени един транзистор на платката... та разглобих, намерих го тоя транзистор и го смених, НО сега има звук но е толкова тих, че все едно го няма...
имате ли идея от какво се е получило?
до въпросния транзистор има много малък траф на който парче от рамката около намотките се беше отчупило и аз го залепих
спойката на транзистора който смених е мега зле (защото съм пълно ламе с поялника)... възможно ли е е да е от това?
мерси предварително за помощта 
Последната промяна е направена от badmadafaka на Нед Фев 01, 2009 11:13; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 17:01 Заглавие: |
|
|
Ако въпросната "рамка" е феритната сърцевина на трафчето ще да е точно от нея. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 17:07 Заглавие: |
|
|
| това означава ли че трафчето е дало фира..? има ли някакъв друг начин да се усили звука - човека който ми каза за транзистора ме посъветва да вържа директно крачето на транзистора което отива към трафа към сирената... това ще има ли някакъв ефект? |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 17:12 Заглавие: |
|
|
Ако наистина е ферита и той не е от много екзотичен вид може да се подмени. Друг вариант е да се залепи пак, по-плътно, но след първия опит за лепене е много вероятно да не стане.
Дали може друго - по-скоро не, но не мога да ти кажа с точност, защото хабер си нямам каква е схемата.
Най-добре го дай на подготвен техник. Ако го беше направил първия път щеше да си спестиш главоболията.
Успех  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 18:02 Заглавие: |
|
|
10х за отговорите, явно оправянето е с нова  |
|