|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan_slavkov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 19:19 Заглавие: Проблем |
|
|
Здравейте на всички Нов съм тук и имам един проблем, значи днес си взех готов кит с TDA 1562 Q 1 Х 70 вата,проблема е следния, като усиля повече, започва да пука и да прекъсва, преди нея имах кит с TDA 8560 Q и ми се струваше доста по силно от сега, макар , че 8560 както знаете е 2 Х 45.Колоната е с високоговорител Радимекс EW 120 ако не се лъжа.Смятам, че проблема е нещо може би нещо не както трябва свързано по схемата, може и някой елемент да е заменен с друг,но аз не разбирам кой знае колко,затова искам да чуя мнението на някои по разбиращ човек Иначе имам и един Quad 405 но в момента нямам траф за него, чувал съм го как свири и е доста добро качеството, просто тоя кит го взех временно и мислех, че ще свири добре а пък то какво се оказа...Радиатора е 50 Х 50 см,миля, че му е добре, дал съм маса на корпуса,захранването е 14 волта, 3.5 ампера,идеално стабилизирано, чудя се кво може да е да му се не види....А преди с 8560 не съм имал такива проблеми да пука и да прекъсва като увелича повече...
Поздрави Иван! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 19:45 Заглавие: |
|
|
Захранването ти е малко. За да изкараш 70 вата, ти е нужно поне 100 ватово или иначе казано поне 8А на 14 волта. И тия 70 вата са на 2 ома... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 19:46 Заглавие: |
|
|
Захранването ти май е слабичко.Трябва ти с около два пъти по голям изходен ток.Това TDA8560 Q което си имал на същото захранване ли го ползва?Говориш за "колона" т.е единствено число,ако си пускал само единия канал на Tda8560 и си ползвал същото захранване то му е било достатъчно но с два канала би трябвало да наблюдаваш същия ефект като сега. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
ivan_slavkov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 19:57 Заглавие: |
|
|
Знаех си, че трябва да си взема 8560 само чипа Дефакто с това захранване не мога да изкарам по голяма мощност, да му се не види....Иначе и 8560 с това захранване го ползвах, но доста по силно свиреше и бас по яко изкарваше от колкото с 1562.... |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 20:31 Заглавие: |
|
|
| Никой усилвател не е по-голям от захранването си! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|