Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на устройство за прогонване на къртица
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 20:38    Заглавие: Търся схема на устройство за прогонване на къртица Отговорете с цитат

Търся нещо направено на практика с информация за действието му .Слушал съм че бягали от определени честоти . Дори някъде са продавали . Доволен съм на всякаква информация по темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

http://mygradinka.blogspot.com/2008_09_30_archive.html
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Фев 07, 2009 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам схема но е на хартия.Преди 3-4 години направих серийно 10 бройки-работиха чудесно.Не знам дали ще намеря време да сканирам схемата."Снимана" е от "заводско" такова.
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 08, 2009 1:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай я и насам, като я намериш заводската!

Аз къртици в апартамента нямам Very Happy Very Happy но ми е интересно как точно го модулират сигнала, че да им пречи на тия животинки...
Върнете се в началото
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 08, 2009 2:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко оффтопик.
Не съм чел за къртици. Надявам се да помагат.

Устройствата срещу комари не работят.
Нито теоретично, нито практично.

Нито едно на база "ултразвук" не помаага.
Само химия му е майката. За комарите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Нед Фев 08, 2009 11:24    Заглавие: Отговорете с цитат

За комарите е вярно.Аз поне не съм видял работещо такова.Направил съм поне 3-4 различни и комара си каза на зумера и ми се хили.А при нас на Дунава комарите са колкото врабчета.Чувал съм за без електронно устройство за прогонване на къртици.Парче тръба или бутилка без дъно забита в земята.Като духа вятър и се получава някакъв звук.Предполагам че това дето ще изкарва електронно звука пак ще е забито в почвата и звукът ще е подобен.Не съм пробвал подобни неща ,щото съм „скаран” със земеделието .Сещам се само на 14-ти - наш Зарезан щото обичам вино ,ракия и други такива дето влизат леко !
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Фев 08, 2009 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

И за комарите работят,и за къртиците!А сега да се разберем-ако стаята е пълна с комари,къде да идат гадините,ако ще и духовата музика да им свири?Пищялката помага да не влизат,ако случайно се остави врата или прозорец отворени.И пак няма гаранция,но определено помагат.Аз ползвам пищялката от Млад Конструктор вече години наред и съм доволен.За къртиците пускам джокер-устройството трябва да излъчва освен звук с честота 300-400 Hz и вибрации с тази честота.В Конрад продават едни електромеханични зумери,които са идеални за тази цел.Остава да се направи схемичка,която запуска зумера за 2-3 секунди на всеки 30 .Аз насипвам платката и батериите в PVC тръба 40 мм. с дължина около 300 мм.Остава да се измисли херметизирането и нещото е готово.Ползвам дървени лакирани конуси за забиването в земята и пак дървени и лакирани тапи за затапване от горния край.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Нед Фев 08, 2009 14:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix-не знам от къде си ,но ако живееш на някой баир и има 2 3 комара може и да работи.Тук на р.Дунав като се стопли времето и става кошмар .Точно това на МК не работеше(поне при мене).Ако съм сигурен на 100% че има такова ще си купя готово.Ама да го пробвам да държи комара поне на 1-2 метра.Ще намеря пищялка 100W с усилвател ,че да ги държи поне на 50 метра.
Върнете се в началото
ge6a_kj
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Нед Фев 08, 2009 15:35    Заглавие: комари и къртици Отговорете с цитат

Абе за комарите, на морето един приятел беше сглобил някакво устройство, малко колкото запалка.Държиш си го в джоба и няма дребни "зверове" около теб. Laughing
За къртиците, на вилата едни съседи си бяха купили някакво устройство.Забива се в земята и уж ги гонело.Обаче нямаше никакъв ефект.Преценете сами, щом около него имаше ново тунели. Confused Успех! Wink
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 08, 2009 20:38    Заглавие: Tърся схема на устройство за прогонване на къртици Отговорете с цитат

Днес се бях набутал като първия новобранец да правя едно Търновче та чак сега ми остана малко време и отворих темата сега разбрах за честотата и вибрациите. Някакво жокерче за магазина където ги продават ще пуснете ли . А ако схемата е елементарна по някой път става така че времето да я реализираш на платка е по малко от това да се разкараш до магазина. А пък аз ще ви кажа какво лично съм виждал за комаротрепачки. Това го видях в един хотел на фирмата Хитачи в Корея нещо като уличен стълб свети лампа и тя примамва комарите как някои влезе в сферата на лампата светва дъга и хоп имаше комар вече го няма. Ако някой има нещо под ръка да го прати че тия животинки се пъхат под корените на младите дръвчета не ги ядат но изсъхват .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети