| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kiril.dobrev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 20:38 Заглавие: Търся схема на устройство за прогонване на къртица |
|
|
| Търся нещо направено на практика с информация за действието му .Слушал съм че бягали от определени честоти . Дори някъде са продавали . Доволен съм на всякаква информация по темата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 19:19 Заглавие: |
|
|
Имам схема но е на хартия.Преди 3-4 години направих серийно 10 бройки-работиха чудесно.Не знам дали ще намеря време да сканирам схемата."Снимана" е от "заводско" такова. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 1:02 Заглавие: |
|
|
Дай я и насам, като я намериш заводската!
Аз къртици в апартамента нямам но ми е интересно как точно го модулират сигнала, че да им пречи на тия животинки... |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 2:20 Заглавие: |
|
|
Малко оффтопик.
Не съм чел за къртици. Надявам се да помагат.
Устройствата срещу комари не работят.
Нито теоретично, нито практично.
Нито едно на база "ултразвук" не помаага.
Само химия му е майката. За комарите. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 11:24 Заглавие: |
|
|
| За комарите е вярно.Аз поне не съм видял работещо такова.Направил съм поне 3-4 различни и комара си каза на зумера и ми се хили.А при нас на Дунава комарите са колкото врабчета.Чувал съм за без електронно устройство за прогонване на къртици.Парче тръба или бутилка без дъно забита в земята.Като духа вятър и се получава някакъв звук.Предполагам че това дето ще изкарва електронно звука пак ще е забито в почвата и звукът ще е подобен.Не съм пробвал подобни неща ,щото съм „скаран” със земеделието .Сещам се само на 14-ти - наш Зарезан щото обичам вино ,ракия и други такива дето влизат леко ! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 11:41 Заглавие: |
|
|
И за комарите работят,и за къртиците!А сега да се разберем-ако стаята е пълна с комари,къде да идат гадините,ако ще и духовата музика да им свири?Пищялката помага да не влизат,ако случайно се остави врата или прозорец отворени.И пак няма гаранция,но определено помагат.Аз ползвам пищялката от Млад Конструктор вече години наред и съм доволен.За къртиците пускам джокер-устройството трябва да излъчва освен звук с честота 300-400 Hz и вибрации с тази честота.В Конрад продават едни електромеханични зумери,които са идеални за тази цел.Остава да се направи схемичка,която запуска зумера за 2-3 секунди на всеки 30 .Аз насипвам платката и батериите в PVC тръба 40 мм. с дължина около 300 мм.Остава да се измисли херметизирането и нещото е готово.Ползвам дървени лакирани конуси за забиването в земята и пак дървени и лакирани тапи за затапване от горния край. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 14:29 Заглавие: |
|
|
| Ditronix-не знам от къде си ,но ако живееш на някой баир и има 2 3 комара може и да работи.Тук на р.Дунав като се стопли времето и става кошмар .Точно това на МК не работеше(поне при мене).Ако съм сигурен на 100% че има такова ще си купя готово.Ама да го пробвам да държи комара поне на 1-2 метра.Ще намеря пищялка 100W с усилвател ,че да ги държи поне на 50 метра. |
|
|
 |
ge6a_kj Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 15:35 Заглавие: комари и къртици |
|
|
Абе за комарите, на морето един приятел беше сглобил някакво устройство, малко колкото запалка.Държиш си го в джоба и няма дребни "зверове" около теб.
За къртиците, на вилата едни съседи си бяха купили някакво устройство.Забива се в земята и уж ги гонело.Обаче нямаше никакъв ефект.Преценете сами, щом около него имаше ново тунели. Успех!  _________________ Знаете ли, че светлината е по-бърза от звука. Доказано е, че изглеждаш интелигентен преди да си отвориш устата! |
|
|
 |
kiril.dobrev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 20:38 Заглавие: Tърся схема на устройство за прогонване на къртици |
|
|
| Днес се бях набутал като първия новобранец да правя едно Търновче та чак сега ми остана малко време и отворих темата сега разбрах за честотата и вибрациите. Някакво жокерче за магазина където ги продават ще пуснете ли . А ако схемата е елементарна по някой път става така че времето да я реализираш на платка е по малко от това да се разкараш до магазина. А пък аз ще ви кажа какво лично съм виждал за комаротрепачки. Това го видях в един хотел на фирмата Хитачи в Корея нещо като уличен стълб свети лампа и тя примамва комарите как някои влезе в сферата на лампата светва дъга и хоп имаше комар вече го няма. Ако някой има нещо под ръка да го прати че тия животинки се пъхат под корените на младите дръвчета не ги ядат но изсъхват . |
|
|
 |
|