| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
боби Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 19:37 Заглавие: Помощ за едно tv с tda 8361 |
|
|
| Телевизора e LCD 4" на 12v от тия дето ги продават на илианци. та проблема е следния като включа студен всичко е нормално но след около 15 мин изчезва звука и почва да шуми картината не мърда подмених tda 8361 но без резултат захранването е 8.5v на 10 pin като отворя телевизора звука се нормализира явно tda 8361започва да се охлажда сменях и 7809 с 7808 но LCD дисплея започна да зацикля. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 0:59 Заглавие: |
|
|
И аз имам подобен проблем,но с tda 8361 не се оправи Пиши ако постигнеш успех защото вече не знам какво да сменям  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 2:15 Заглавие: |
|
|
По вашия проблем не съм 100% убеден че това е от TDA8361.За проба бих ви посъветвал ако имате медно фолио или нещо подобно да го залепите върху чипа изолирате го и го изкарвате извън ТВ пробвал съм го и има ефект дори на едно ТВ го залепих за задния капак. _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 23:36 Заглавие: |
|
|
| Когато се съмнявам в някоя схема че след като затопли почне да дава дефект то правя следното. Доближавам настолната си лампа над самата схема за да може по бързо да се затопли схемата и като се появи дефекта я отмествам и с пинсетата защипвам памук топя го в спирт и намокрям схемата отгоре.Спирта започва да се изпарява и охлажда схемата.Ако картината се оправи значи е дефектна схемата а ако дефекта си остане търся повредата на друго место.Така че ако се съмняваш в 8361 пробвай. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|