| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 19:34 Заглавие: Софтуерен проблем на Sony ericsson k750 |
|
|
Имам от извесно време к750. Телефона си е супер мн ме кефи само дето понякога има нужда от флашване на фърмуера понеже започва постепенно да забива и да свети бял екран. Така стана и моя проблем след фърмуер първоначално не изьбрах явно варианта който трябваше и неможах да го флашна като хората. Тогава най-накрая намерих точния фърмуер за моя телефон cid 36, и го флашнах . Проблемът е че ми щтракна да му сложа и тези акустики дето им викат затова отидох в ifs->setings-> и ги сложих за акустика, камера, дисплей, layout и menu.
Някой от папките ги нямаше затова ги създадох. Използвах XS++. И тук май ми беше грешката сложих ги понеже си помислих че от неточния фърмуер няма да имам драйверите и именно това ми беше идеята.
Телефонът обаче започна да се рестартира постоянно когато е със сим карта.
Смисъл какво става без сим карта си седи и казва че иска сим карта. А като я сложа се стартира, показва логото на SE, и след това показва екрана в който дори търси мрежата. Интересното е че докато търси мрежата съм забелязал където му е обхвата от горе се получава некви чартички като че ли за gprs-a, веднага след като изчезнат тия чертички над обхвата се рестартира след 2-3 секунди. Цялата процедура да трае 15 -30 сек.Показва бял екран и след това се пуска отново като първо се показва долу менюто след това и картинката в която пак търси мрежа. И така се повтаря.
Намерих точния фърмуер, и файл систем и ги сложих с надеждата че ще се оправи но не става. Все същото си е, надявам се да е софтуерен проблема но наистина се чудя как да му оправя файловата ситема ако тя е проблема. Аз вече инсталирах да речем много файлове който бях сложи в акустика но той пак си се рестартира.
Опитах се да направя снимка на екрана дано да успеете да видите нещо.
Ако може дайте акъл къде да се насоча да търся проблема и дали мога да ресетна цялостно файловата система на телефона?
Не съм направил backup на GDFS файла.
Предварително благодаря на всички ето и снимките:
1. Стартира се като забележете до обхвата това което показва
2. вече търси мрежа и онова над обхвата се е махнало
3. телефона се рестартира като показва бял екран
4. показва менюто на телефона и след това до 1 секунда показва първата снимка
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 20:12 Заглавие: |
|
|
Защо не го пуснете да се ъпдейтва от официалния сайт,така ще си инсталира точно нужния софтуер. Драйверите могат да се пипат после без да се налага флашване.
Имам такъв от 3-4 години и понеже ми беше жал да го продавам,го дадох на жена ми като си взех нов. За това време нито веднъж не се рестартира, а също съм пипал драйвери за звук и камера |
|
|
 |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 9:54 Заглавие: |
|
|
| Направих и ъпдейт на софтуера със програмата на SE и пак нестана продължава да се рестартира. Заповам да си мисля че проблема нещо е хардуерен |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 12:01 Заглавие: |
|
|
| Правилно си мислиш. Защо не пробваш най-напред да смениш батерия и провери как е връзката с антената, щом рестартира при търсене на мрежа. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 19:31 Заглавие: |
|
|
Пробвай и с различни сим карти на мен W800I който е аналогичен нещо не се харесваше с мтелската ми карта и се ресетваше или спираше много често! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 0:09 Заглавие: |
|
|
| проблема се оказа и в софтуера и в самата сим карта за целта си смених сим картата и дадох на сервиз да му сложат софтуера понеже явно аз нещо пропускам. Е пича ми взе 7лв ама съм пределно доволен. Ако знаех че толкова да бях отишъл преди 2 седмици вместо да се мъча |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 0:13 Заглавие: |
|
|
Човек се учи докато е Жив!Никога не се ядосвай за това "ако знаех повече". Според мен винаги може повече но няма как да си закача един райд масив със 100 тина харда към главата  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|