| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 13:34 Заглавие: GRUNDIG ST 72-760 CUC 63-760 схема на ВО но с транзистори |
|
|
| Колеги беше изгорял куплунга за отклонителната система и направил една голяма дупка.По един друг Grundig долу горе го възтанових телевизора заработи но остана бъчвообразен странично.Остана да свържа там една пътечка но не мога да разбера как е защото на това шаси вертикалното е с транзистори а не с интегрална схема и има различия в пътечките около куплунга.В нета не намерих схема такава.Ако имате или пък евентуално в момента някой ремонтира такъв нека се обади просто едно свързване не знам как да го направя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 16:30 Заглавие: |
|
|
Това би трябвало да не ти е свързано с вертикалната.Търси изхода от корекцията изток/запад до диодния модулатор на крайния BU.. или какъвто е там  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 17:51 Заглавие: |
|
|
| Сашо имат разлика пътечките а платката е много изгоряла има дупка с диаметър по голяма от 2 см.Има при мен същия Grundig със същото шаси но вертикалната е с транзистори и пътечките около куплунга са съвсем други.По него възтанових ХОто но другите неща не съвпадат .Ще огледам още веднаж утре това за което ми пишеш. |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 1:32 Заглавие: |
|
|
Прегледах всичките си схеми като cuc 63хххх и да ти кажа за първи път чувам за Grundig с ТР.на кадровата .В мойте схеми повечето от големите размери е с tda8350 в която е и E/W .Напиши с кои транзистори е ? _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 9:24 Заглавие: |
|
|
| Транзисторите са ВД441 ВД442 До тях има прегоряло R 569 което отива на един ценер Д566.Ченера е здрав но съпронивлението е така изгоряло че нищо не личи а на другото шаси няма такова.Просто тук някъде бъркам в свързването. |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 13:11 Заглавие: |
|
|
| Колега,при изгоряли резистори с неизвестна стоиност определям R като внимателно изстъргвам останалото лаково покритие , и с омметъра измервам от единия или другия край до средата на тялото. Този начин не винаги е възможен и не особенно точен , но много пъти ми е вършил работа.Разбира се стойността се умножава по две. Желая ви успех. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 14:42 Заглавие: |
|
|
| Здравейте.Телевизора взе че стана .Умувах накъде може да води това съпротивление и сложих 20 ома. Също с налучкване успяхме да съединим пистите и телевизора взе че заспа.Чудесна картина няма и бъчвообразни изскривявания сложих му и платка звук и всичко е ОК.Просто това ме учуди че вертикалната е с транзистори а такива шасита са минавали доста през мен за ремонт но всички са били с интегрална схема за ВО.Благодаря ви за съветите. |
|
|
 |
|