| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PR1KA3L1BK0 Опитен потребител

Регистриран на: 23 Ное 2006 Мнения: 119 Местожителство: София Студентски град
|
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 19:51 Заглавие: Търся схема и евентуално принцип на действие на монитор |
|
|
Не знам точния модел на монитора, знам че е от правец, а това е снимката на монитора. Благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 19:56 Заглавие: |
|
|
Принципа на действие е по-близо до този на телевизора (като се изключи високочестотната част - тунер, МЧУ която в случая липсва) отколкото до съвременен монитор.
Захранването и развивките са доста близки (да не кажа същите) до ч/б телевизор София 31. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 12:37 Заглавие: |
|
|
| Отзад на монитора има BNC букса- подаваш обикновен видео сигнал - от ДВД или видео и виждаш , че монитора не е подходящ за гледане на изображение, а само на графични символи( отделно, че е зелен ). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 23:14 Заглавие: |
|
|
Нещо май не съм се изразил правилно. Трябва ми схемата на монитора и обяснение кой блок с какви елементи е изпълнен и как работи всеки отделен блок.
Пример:
Синхронизирашия генератор е изпълнен с линейна интегрална схема TBA920 ... на извод 7 на интегралната схема се появяват синхроимпулсите по кадри ... и така нататък |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 15:38 Заглавие: |
|
|
Това което написах е от това което съм учил, но искам да науча следващите блокове преди да ми бъдат предадени. Но ако не искате да ми помогнете няма проблем ще чакам да ми бъде предаден материала в училище
етид: А някой може ли да ми каже поне какъв е монитора. Марка и модел  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 22, 2009 16:28 Заглавие: |
|
|
ВМ....нещо си бяха, ама кой ти помни....антики. Коцев скоро май ремонтира няколко такива, от София му ги бяха докарали чак...  |
|
|
 |
|