| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Cecill Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 1:30 Заглавие: проводници |
|
|
кой е най-добрия проводник - желяpо или сребро? _________________ Our lives are defined by the oportunities, even those we miss. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 1:47 Заглавие: |
|
|
| По добро е златото. |
|
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 1:58 Заглавие: |
|
|
Е що за въпрос е това ,среброто разбира се след него е медта. Златото също провежда добре, но се използва за позлатяване на проводници, които контактуват с други такива. Пример е там дето опира батерията в изводите на мобилния телефон. Позлатяват се защото златото не кородира и така осигурява възможно най-добър контакт. _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 12:03 Заглавие: |
|
|
Специално на цитираното място "златото" е злато, точно колкото аз съм братовчед на испанската инфанта.
По мои сведение, злато последно се ползваше в бившия СССР за интегрални схеми, транзистори и т.н. Указваха го в паспорта на изделието. След разпада на СССР се появиха стихийно пазари с продавачи и купувачи на "жьолтый". Продавал съм. Вадил съм и за себе си. Златото зеленееше и си му личеше. Сега е някаква сплав. Мога да уточня каква, ако на някой му е интересно, но там злато и да има ще е минимален процент. Между другото, на времето чистият спирт беше къде по-ценен от златото. Във военните заводи в цеховете златото и чистият спирт се съхраняваха в сейф. При случайно забравен отключен такъв, закономерно изчезваше спирта, а златото си оставаше. Факт, някой да е добавил злато в обмен на експроприирания спирт, не е отчитан. Самото злато не е кой-знае какъв проводник ан електричество, но са се използвали свойствата му да не кородира. На първо място е среброто, после мед, алуминии и т.н. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 14:56 Заглавие: |
|
|
| Злато и сребро са най добрите проводници, не само на електричество, но и на топлина. Ако се разровите малко в университетските учебници по термодинамика и статистическа физика има един закон на Видеман-Франц за топло и електропроводимостта на материалите( което е почти едно и също от физическа гледна точка), ще видите че специфичния коефицент на топло и ел. проводимост е най-голям за среброто и златото. Не случайно се изкупуват стари Gsm-и и телевизори и др. Претапят ги и извличат златото/среброто от интегралните схеми. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 15:01 Заглавие: |
|
|
| Аз също си мислех че златото е по добър проводник,докато един университетски преподавател ми каза че среброто е с по малко специфично съпротивление. |
|
|
 |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 15:12 Заглавие: |
|
|
| mitcd, Мисля че беше така наистина... среброто има малко по-малко специфично съпротивление, но със сигурност златото и среброто са най-добрите проводници. Медта също... тя си е благороден метал. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 15:12 Заглавие: |
|
|
| За да не се пишат .......... чети ТУК |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 15:18 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Самото злато не е кой-знае какъв проводник ан електричество, но са се използвали свойствата му да не кородира. На първо място е среброто, после мед, алуминии и т.н. |
Айде да не говорим глупости...
Златото е един от най-добрите проводници.
А редичката която си дал е грешна-
Material Resistivity (Ω·m) at 20 °C
Сребро-1.59×10-8
Мед-1.72×10-8
Злато-2.44×10-8
Алуминий-2.82×10-8 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2009 15:22 Заглавие: |
|
|
OLD4 видях че е така че златото е много назад и по проводимост на ток и топлина. Но нямам навика да се съветвам за всичко с интернет.... ходя до кенеф без негово разрешение...
Просто съм останал с такова впечатление .... остава някой да задълбае и за свръхпроводимоста. |
|
|
 |
|