|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2009 20:58 Заглавие: Търся схема на KTN2105X |
|
|
За втори път търся схема на тоя телевизор, и първия път не получих отговор, та пиша пак (ако трябва трия темата и да пиша в старата?)
И първия път и сега се справих и без схема, ама е добре да има. Прилича доста на шаси CTV5A-ST, ама не е баш същото. Състав: Процесора е на допълнителна платка (обърната наопаки) - ST92195, до него на тая платка има и друг голям чип, но не може да се види, Видео - STV2247H, верт. - TDA8174A. Има и TDA7439. Транзисторите на захранването и ХО са съответно 3DD2498 и 3DD2499. Донесен е с пулт FRC4088, с който си работи напълно коректно. Повредата му се изразяваше в това, че има нормален звук, но картина няма, екрана свети и показваше само т.нар "дървовидна" структура. Първо видях един надут кондензатор C449 (470uF/35V), но след смяната нямаше ефект. После видях един кондензатор - C649 (10uF/250V), който на вид беше нормален, но около него имаше сякаш разлят лак, който беше съвсем засъхнал и отначало наистина помислих, че е лак. Пулсациите на тоя кондензатор обаче бяха страхотни (на практика - прекъснал) - след смяната му всичко се оправи. Малко прекалих с описанията, но може да са от полза за някого... _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2009 21:36 Заглавие: |
|
|
Имам го това, (по-горе написах, че прилича), ама номерацията, а и стойностите не съвпадат съвсем. Освен това в студената част на захранването след всички изправителни диоди още преди кондензатора има нискоомен резистор. Не съм гледал с най-големи подробности, заради липса на време, но което съм си записал, не съвпада съвсем. Не е голяма болка, че я няма точната схема, няма да е и първи и последен случай, ама рекох да не би някой да я има... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2009 21:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Имам го това, (по-горе написах, че прилича), ама номерацията, а и стойностите не съвпадат съвсем |
Ами опитай по "китайския" метод на търсене. Ако не днес може да изскочи утре ...... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2009 21:43 Заглавие: |
|
|
Лошото е, че не го знам тоя метод, аз ако го знаех, ехеее, ама на не го знам, а и ориз не обичам  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2009 21:49 Заглавие: |
|
|
Напиши кои не отговарят и ще получиш точната схема
П..С. Адаш ,emoome ,не се шегува ,трябва специално за китайджуните да се пише всичко подробно за вярна схема ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 26, 2009 21:51 Заглавие: |
|
|
М-да, това с писането номерата на елементите е полезно, наистина, и да си призная не го знаех, благодаря, че ме подсещаш, но в случая е късно. За друг такъв случай ще го имам за обица... Иначе по "нашия" форум е интересно, че освен мен никой друг не я е търсил тая схема, бинове да , но схема не... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 0:18 Заглавие: Re: Търся схема на KTN2105X |
|
|
| ivankrivodol написа: | | ...Процесора е на допълнителна платка (обърната наопаки) - ST92195, до него на тая платка има и друг голям чип, но не може да се види... |
виж дали това в атача е като към теб...защото има и друга версия кадето eeprom е на ляво от платката _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 9:04 Заглавие: |
|
|
@tomazo - Май не е така шасито, макар, че снимката е изрязана и малко се вижда, но мисля, че нямаше така да е изрязана голямата платката близо до процесорната платка. Мисля, че си е цяла платката. Дано обясних правилно...
P.S. Като се отвори телевизора и при положение шасито да си е в кутията, а тунера сочи към мен - процесорната платка е под кинескопа , най- отпред вдясно. Това като се гледа телевизора отзад, ако гледаш от предната страна, където е дисплея на кинескопа, тая платка е отляво. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|