| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
topcho72 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 14:42 Заглавие: Терморегулатор за инкубатор |
|
|
| Имам една стара схема за терморегулатор за инкубатор,при нея за датчик е използван термистор(поне аз така мисля)M4K7M.Никъде не мога да намеря такъв.Ако някой знае с какво мога да го заместя или откъде да купя ще съм му благодарен за информацията.Пък аз мога да споделя схемата! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 19:02 Заглавие: |
|
|
Ами от магазина! Тъй както питаш това е отговора. Кажи от къде си. Иначе има много начини за реголиране на температурата в инкобатор, има най различни датчици. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
|
|
 |
ge6a_kj Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 19:15 Заглавие: ... |
|
|
Задължително ли искаш да реализираш "твоята" си схема?
Можеш да си купиш някой кит, или ако не ти се занимава, направо готово устройство, което ще ти върши същата работа. Просто ти си решаваш _________________ Знаете ли, че светлината е по-бърза от звука. Доказано е, че изглеждаш интелигентен преди да си отвориш устата! |
|
|
 |
topcho72 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 19:38 Заглавие: |
|
|
| От Бургас съм.По принцип искам да реализирам моята схема,но не отказвам съвети. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 19:43 Заглавие: |
|
|
Ами от магазина пак ще повторя щом искаш да си конструираш твоя вариант. Просто потърси магазин за радиочасти. При нас във Варна такива неща продават на магазин ивел. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
topcho72 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 27, 2009 19:50 Заглавие: |
|
|
Моята платка работи перфектно вече седем години и искам да си направя още една,намерих всичко друго ,но тоя датчик го няма.
Ако някой има нещо тествано с изнесен датчик ,да работи на 220в ,да се регулира температурата от 37градуса до 38,5 градуса и да е с амплитуда 0,2 градуса ще съм му благодарен да го сподели с мен!
shri, Благодаря приятелю,но вече обиколих всички магазини в Бургас даже и не са го чували!Казват ,че е нещо старо и руско.Благодаря все пак за съвета! |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 28, 2009 6:00 Заглавие: Смени го с 1 или 2 диода последователно свързани! |
|
|
| topcho72 написа: | | От Бургас съм.По принцип искам... |
Диодите са доста по чувствителни като термоелемент от -30 до +70 +80гр стават и са относително линейни.
Виж тази схема съм я правил за фазово регулиране и няма температурен хистерезис. Особенно за инкубатор хистерезиса трябва да е възможно най малък, иначе може яйцата да ги изпечеш
http://free.hit.bg/suxfan/Thermo-reg.JPG |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
|
|
 |
|