Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Едно запитване за преспективите на 2 специалности.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Пет Фев 27, 2009 23:13    Заглавие: Едно запитване за преспективите на 2 специалности. Отговорете с цитат

Искам да запитам участниците в форума коя специалност за изучаване виждат като по търсена на пазара на труда. Питането ми е порудено от факта, че след някой и друг месец ще трябва да избирам може би кое от 2-те (Не че от моя избор зависи нещо де цялата работа се решава от 100ина човека в което моя глас е незначителен). Каса е се за висша специалност по едно от 2те направления.

Промишлена електроника: В учебния процес се включват следните дисциплини:

Електронни преобразуватели на сигнали
Специални и силови полупроводникови елементи
Електронни регулатори
Специализирани микропроцесорни системи
Промишлена електроника

Радио и телевизионна техника: В учебния процес се включват следните дисциплини:

Радиокомуникационна техника
Радиовълни, антеннофидерна и микровълнова техника
Звукотехнически устройства и системи
Телевизионна и видеотехника
Мобилни клетъчни радиомрежи

Моля да напишете как стоят нещата и какви са вижданията ви по въпроса кое от 2-те е по търсено на пазара на труда и евентуално какви перспективи има. Мойто мнение е че по един или друг начин Промишлената електроника я виждам като по всеобхватна специалност докато радио и телевизията ми се струва като по тясна като специалност. За един електроинженер който мисли да се занимава с развойна дейност все ми се струва, че промишлената електроника е най- правилния избор. Но все пак ми се иска да чуя и други мнения. В крайна сметка не от това зависи какви знания ще има човек накрая, но поне кой документ ще ми е по от полза.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 0:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени ВУЗ'а. След това и най-безперспективната специалност ще ти свъши по-добра работа при реализацията. Освен, ако не си решил да ставаш космонавт. В Русе има перфетно преподаване как да се излети. За съжаление, в програмата не е заложено обучение по връщането на земята.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 10:46    Заглавие: Re: Едно запитване за преспективите на 2 специалности. Отговорете с цитат

the_bull написа:
За един електроинженер който мисли да се занимава с развойна дейност .

Искам скромно да попитам кое е това место дето ще се занимаваш с тази деиност че аз нещо не го знам.Моят искрен съвет е да учиш това което ти се работи.И от двете специалности не се забогатява но не се остава и гладен.Послушай сърцето си.
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

На мнението на pepi_voinishki1957 съм .Не дипломата а знанията са важни ,а най вече ,да учиш това което ти харесва !Професията е един вид занаятчийство и трябва да се работи с любов ,ако е само за диплома ,хвърляй чоп и което се падне!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 13:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin навярно си прав за ВУЗа но на днешно време чесно казано няма голямо значение в кой ВУЗ учиш. Най- високо нивона преподаване уж има в Технически университет София, но и от там съм срещал големи издънки дето незнаят елементарни неща какво ли остава за нещо по сериозно. Висшето техническо образование е космически години назад независимо къде учиш в България. Аз съм избрал Русе заради града не заради ВУЗ-а. Просто мразя София това е града в който пари да ми дават и нищо да не върша не бих седял там. Другата алтернатива пред Русе беше Габрово, но и там Университета е разхвърлян по целя град и ходиш като луд от едно място на друго. Вярно е в Русе не се преподава на кой знае какво ниво, но и аз не разчитам толкова на знанията които придобивам там. Странично си чета и се подготвям по това което ще ми трябва. Но немога и да отреча, че не съм придобивам и нови знания от университета. Миналия семестар ни преподава един доцент от Uppsala университет в Стокхолм и като видях с каква база разполагат тамушните студенти осъзнах къде сме ние. От всичко най-хубавото е че досега не сме попадали в работилница която да се ползва Ц-20 най-много Електра или някой Ц-5343 което все пак от една страна погледнато е добре че може да е и по зле Smile
Единствената преспектива за по добро образование е чужбина. Иначе незнам място в което да се занимават с развойна дейност но се ми се струва, че след някоя и друга година да кажем 10 години може да се променят нещата (сигорно ще помислите че съм голям оптимист Smile )
Има една фирма в нашия край тук но не съм сигорен точнос какво се занимават ЕПИК мисля че се намират в Ботевград и те развиват някаква близка дейност до развойна.

Последната промяна е направена от the_bull на Съб Фев 28, 2009 17:06; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

the_bull написа:
. Визшето техническо образование е ......... Просто мразя София това е града в който пари да ми дават и нищо да не върша не бих седял там. .

Показваш местен патриотизъм.Това е добре ,аз бих могъл да сторя същото. Но има друго-обърни сериозно внимание на правописа си .Ако попълниш молба за постъпване на работа с такива грешки много работодатели биха се замислили дали да те приемат на работа ,включително и аз.
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 14:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Еее Пепи ти се заяждаш сега Wink да не го даваш обиден заради Софето бре Very Happy .
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Пепи, правописа вече не е "на мода" !... Confused

off// Жена ми е учител по български език, и какви неща ми разказва за тоя правопис...Не, че го владея /не съм си и помислял/, но като съм виждал тетрадки на ученици, и то от "горните" класове... Rolling Eyes
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 14:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами нормално е човек да си обича местото дето живее.Дразни ме повече обаче друго.Не може човек да учи във висше учебно заведение и да прави такива правописни грешки ,които не са допуснати по невнимание.
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 28, 2009 18:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за правописа не ми е силната страна пък и незнам защо го бях написал така явно не съм вкарал много мисъл когато писах предния си пост знам как се пише думата но по инерция незнам защо съм го написал със з. Както и да е на мен правописа не ми е много силна страна и допускам често подонми грешки, но когато искам и когато трябва мога да пиша по грамотно така, че това не ми е проблем. Обикновено за по отговорни неща проверявам написаното и във форумите, но когато го писах бях много изморен и не съм си правил труда да го редактирам.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети