| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 19:13 Заглавие: PHILIPS-20GR1252 |
|
|
| След като доста време правихме тонколони,усилватели и други дреболии и обучавахме подрастващото поколение днес виждам,че темите са по сериозни.При мен проблема е следният-телевизора при пускане за секунда тръгва и после всички вторични напрежения изчезват.Човека каза че го затоплял и след 15 минути тръгвал.Но сега вече е с изгорял краен тр.Лоши спойки и електролити съм проверил.Не ми се е случвало често да ремонтирам тези тв.с BUZ80F9I в захранването ,така че който се е блъскал с тях нека помогне. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 19:26 Заглавие: |
|
|
| Кой краен транзистор е изгорял в захранването или крайния за ХО? и кои напрежения изчезват на захранването или след ТХО? |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 19:50 Заглавие: |
|
|
Това би трябвало да е шаси GR1
Смени L5524 и C2528 . Ако не е дефектирало ТХО-то те обикновено са причина да гори транзистора и телевизора да не иска да тръгне.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 20:17 Заглавие: PHILIPS |
|
|
| Крайния в ХО е изгорял.Изчезват напр.след имп.траф-95в.и другите.Шасито наистина е GR1-AX.А той доста време го е карал на загряване преди да му изгори тр.и тогава го носи.А КАК ГО Е ЗАГРЯВАЛ-ЩЕ ПАДНЕТЕ.СЛАГАЛ Е ДВЕ ТУХЛИ НА ПЕЧКАТА, ТЕЛЕВИЗОРА ОТГОРЕ И ТАКА ДОКАТО ТРЪГНЕ.ОТДОЛУ Е НАКЪДРЕН И ПОЧТИ ИЗГОРЯЛ. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 20:43 Заглавие: |
|
|
| В такъв случай Noel е прав.Захранването трябва да тръгне без BUT11 и без лампа( за товар), натоварено с лампа вади 4В вместо 95В. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 21:12 Заглавие: |
|
|
| Послушай Ноел и си готов.Смени кондензатора той е 6.7 мкф. аз слагам и 10 мкф и си готов.Може и за друг дефект да ми е дошъл такъв телевизор но първата ми работа е да сменя този кондензатор.Това си е типичен дефект при тоя модел. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 21:20 Заглавие: Re: PHILIPS |
|
|
| tehnica написа: | | Крайния в ХО е изгорял.Изчезват напр.след имп.траф-95в.и другите.Шасито наистина е GR1-AX.А той доста време го е карал на загряване преди да му изгори тр.и тогава го носи.А КАК ГО Е ЗАГРЯВАЛ-ЩЕ ПАДНЕТЕ.СЛАГАЛ Е ДВЕ ТУХЛИ НА ПЕЧКАТА, ТЕЛЕВИЗОРА ОТГОРЕ И ТАКА ДОКАТО ТРЪГНЕ.ОТДОЛУ Е НАКЪДРЕН И ПОЧТИ ИЗГОРЯЛ. | Извън темата това за тухлите е за раздел общи приказки и нова тема ''простотии на клиенти''  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 21:21 Заглавие: PHILIPS |
|
|
| Утре ще пробвам и ще пиша какво е станало. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 21:26 Заглавие: Re: PHILIPS |
|
|
| fishev написа: | | tehnica написа: | | Крайния в ХО е изгорял.Изчезват напр.след имп.траф-95в.и другите.Шасито наистина е GR1-AX.А той доста време го е карал на загряване преди да му изгори тр.и тогава го носи.А КАК ГО Е ЗАГРЯВАЛ-ЩЕ ПАДНЕТЕ.СЛАГАЛ Е ДВЕ ТУХЛИ НА ПЕЧКАТА, ТЕЛЕВИЗОРА ОТГОРЕ И ТАКА ДОКАТО ТРЪГНЕ.ОТДОЛУ Е НАКЪДРЕН И ПОЧТИ ИЗГОРЯЛ. | Извън темата това за тухлите е за раздел общи приказки и нова тема ''простотии на клиенти''  | Мина ми през ума и това,но реших да не раздробявам още повече форума. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 22:38 Заглавие: Philips GR1AX |
|
|
| Ето и от мен един съвет :откачи куплунга на ХОБ-към откл. с-ма и след като смениш транзистора виж дали ги има 95в.Другите два дефекта могат да бъдат в бостерните кондензатори,паралелно на BUT11 -керамичният се цепи и пробива,а стирофлексния се надува или прекъсва-малко вероятно,но се случва.Рядко дефектира транзистор,при деф. ТХО,САМО ЗАХРАНВАНЕТО СПАДА.А дросела и кондензатора смени за всеки случай,за да нямаш главоболия в бъдеще.Успех. |
|
|
 |
|