| Предишната тема :: Следващата тема |
| производстенните характеристики на лампите толкова ли са различни че да се налага подбор при използването им в крайни стъпала |
| не е необходимо |
|
52% |
[ 10 ] |
| да необходимо е защото.................... |
|
47% |
[ 9 ] |
|
| Общо гласове : 19 |
|
| Автор |
Съобщение |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 08, 2009 22:51 Заглавие: лампови усилватели-крайни съпала |
|
|
| здравейте колеги за първи пътучаствам в този форум. искам да чуя мненията ви относно крайните стъпала на ламповите усилватели по-точно необхдимо ли е в крайните стъпала при двутактни схеми да се подбират лампите по двойки с цел да са с еднакви параметри |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 08, 2009 23:02 Заглавие: |
|
|
| За лампите не знам баш ама съм ремонтирал усилвател на който единя му транзистор беше някакъв японски , а другия 2N3055 румънец и си работи още перфектно . Та предполагам че и при лампите ше е така. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 08, 2009 23:43 Заглавие: |
|
|
| От много време не съм чувал истински звук и истинаска музика, просто защото не ми е попадал лампов усилвател. Разликата е осезаема. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Мар 08, 2009 23:46 Заглавие: |
|
|
Ако гониш качество се подбират не само лампите!Ами и кондензатори,резистори и т.н. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 0:04 Заглавие: |
|
|
В монитора из флейма има много писания, прочети първо там.
http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=128891
http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=262651
http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=270065
| Цитат: | | Закончу изложение теории религиозных аспектов аудиофилии риторическим вопросом из Аудио Магазина: «Почему никто не будет смотреть кино “по ящику”, купленному даже в 70-е годы, а любителей покопаться в “радиопомойках” пятидесятилетней давности все еще немало?» [АМ 5 ( 28 ) 99, стр. 109]. Правда, в отличие от Михаила Кучеренко, я говорю «радиопомойка» — подразумеваю «лампа». Я говорю «лампа» — подразумеваю «радиопомойка». |
По темата - Транзисторните усилватели се правят с голямо усилване и то се "спъва" с дълбока ООВ, при което разликите в елементите почти не влияят, а коефициента на усилване се определя изключително от стабилни и точни елементи като резистори във веригата на обратната връзка.
При лампите практически се ползват предимно местни ОВ, ако въобще ги има, а ако има нещо общо за няколко каскада то е плитко и не намалява забележимо разликите в елементите.
Ако питаш мен тока е скъп - не ти трябва отоплителен уред в стаята. Money for nothing. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|