| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivll Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 12:44 Заглавие: захранващ кабел на телфер |
|
|
| Колеги, питането ми е за провисването на захранващия кабел на телфер.Има ли някакви нормаивни изисквания или не?За първи път ще се занимавам с такова нещо и не съм наясно.А и кабелът 5 жилен или 4 жилен да бъде? Благодаря Ви предварително за помоща. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 14:41 Заглавие: |
|
|
За броя на жилата 4 или 5 зависи как ти е изпълнена инсталацията на обекта. Т.е. дали имаш отделен заземителен контур за отделните потребители, или нулевия проводник го използваш и за заземителен.
В първия случай жилата ти са 5, във втория - 4.
Ако тепърва ще изграждаш захранването на обекта, по-добре според мен да го направиш по първия начин, но ти си на мястото и ти ще си прецениш.
За провисването нищо конкретно не мога да ти кажа, освен общите съображения - че кабела трябва да издържа многократни прегъвания (да е многожилен), мястото на окачването трябва да позволява огъването на кабела само до определен минимален радиус (за да не се пречупва в мястото на окачването). |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 15:36 Заглавие: |
|
|
| За провисването ,се ползва стоманена проволка ,която се опъва по протежението на гредата за доброто опъване се ползват оптегачи от 2 те страни.Кабела се монтира на специални скоби ,може и ръчно направени с халки накрая и ........ ами трябва да видите от някъде.Кабела трябва да бъде шлангов сиреч гумиран. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 22:11 Заглавие: |
|
|
Ако е трифазен и не използваш нулата може и 4 жилен (3 фази и защитен проводник към корпуса). Ако имаш и консуматори на 220В (оперативни вериги) свързани директно към една от фазите и нулата - тогава 5 жилен (3 фази, работна нула и защитен проводник). За телфери се произвеждат и специални кабели с вградено и изолирано носещо стоманено въже, но пак е хубаво да има и външно носещо въже.
http://www.cablecommerce.bg/bg/productdetails.php?id=67
ШКПСС
Ето ти инструкция за немски верижен телфер, може да ти е полезна www.liftket.de/data/downloads/BA_STAR_bul.pdf |
|
|
 |
ivll Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 9:43 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички! Бяхте ми много полезни. |
|