Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

lcd HYUNDAI Проблем със звука

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2009 12:48    Заглавие: lcd HYUNDAI Проблем със звука Отговорете с цитат

Модела е L19T Борд L9AT TTX rev.MP02 Състав SAA5264PS/M3/0104,NT68F632ALG,VPC3230D/C5,NT68521,TDA7440
ТВ беше С дефектирала TDA7440.След смяната Апарата няма звук.Няма и графика при усилване.Менюто за звука изобщо не е активно.Опцията се вижда в менюто,но не може да бъде избрана-като минавам последователно през менюто тя се подминава.На борда има 2 еепрома 24C08 към SAA-то и 24C164 към NT68Fxxxx.Мисля че проблема е софуерен.Някой ако разполага с дъмп за този модел моля да помогне.
Това е борда: http://www.svethardware.cz/art_doc-D74F39E9D203461EC12571CA003F4605.html
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2009 14:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Тръгва с чиста памет а и старата може да се инициализира;
Натиска се MENU и ST.BY. на тв. едновременно и се включва в мрежата. Преди това трябва да се включи към компютъра.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2009 15:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ggg3.Не ще да е софтно-и след инициализация и с празна все тая.Мисля си че не вижда новия чип и затова се мота.Май ще купувам друг за проба..... Rolling Eyes
Успях чрез пулта да вляза в аудио менюто,но опцията Volume OFF не мога да я променя.Има YES и NO ,но не може да се потвърди "NO".
Чакам оригиналния пулт да видим дали не е там заека.Сега го клатя с един Made for you 4:1.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2009 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Превключва се всичко от локалната клавиатура, аз съм с такъв. Проверих.
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2009 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

До колкото си спомням, кондензатор във веригата на 23 изв. на TDA 7440 окъсяваше при повреда на самата IC, но мисля че най добре е да се провери за късо всичките и изводи като се измери съпротивлението им към маса. Мисля, че не трябва да е по малко от 20- 30 ома.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 16, 2009 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма късо никъде по краката-дори смених кондера -все тая -като сменя схемата ще пиша какво е станало.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети