Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кабел за външна антена за рутер
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 22:53    Заглавие: Кабел за външна антена за рутер Отговорете с цитат

Здравейте,мога ли да ползвам коаксиален кабел RG58 за целта,въпреки че го дават за приложения до 1гхз?Дължината му ще е максимум 5метра.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 0:07    Заглавие: Re: Кабел за външна антена за рутер Отговорете с цитат

Можеш но е желателно да използваш антена по-добра от стандартната!
http://wireless.gumph.org/articles/homemadeomni.html
Работи доста добре при правилна и прецизна изработка с кабел към нея 3 М от същия който ползваш Ти!Разликата е повече от 2ина в нейна полза спрямо стандартната.Имам около 40 50 правени и работещи такива антени Smile
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 8:31    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам един безжичен рутер, на който искам да му увелича периметъра на връзката. Може ли така описаната антена да ми свърши работа? И ще се намери ли конектор, с който да свържа антената с рутера? Или да си правя допълнителен, както гледах в един сайт.
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко сложничка ми се вижда предложената антена Very Happy ,мисля да направя ето тази: http://x36.ru/showthread-t_1480.html.
А как да се ориентирам за кабела,ценовата разлика е доста голяма от различните магазини?И още един въпрос-как се казва куплунга за стандартната антена SMA female?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросната антена която си показал е Насочена!Работи отлично до 3Км със същата от другата страна.Тя е за p2p (point to point) трасе на теб ти трябва антена с разшире ъгъл на излъчване ако ще ползваш лаптоп за клиент Smile Разрови се в нета за AMOS антента секторна е и е много добра при мойта мрежа 90% са такива правени от мен работят без отказано иначе имам и купени от http://www.reloadbg.com/ тяхната секторна 120градусува е също добра и работи след като и падна една огромна саксия от 4 етажа по на горе Shocked.Ако не си правил никога подобна антена за тия високите честоти... не очаквай добри резултати от 1ви път.Много е пипкава и капризна работата на тия бандове.Успех!
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм купувал такъв кабел от Conrad. 5м. беше дължината от рутера до антената и съм нямал никакъв проблем.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблем няма да имаш но затихването на сигнала е по-голямо.. затова се слагат или кабели от 6-8 лева/метър или най-добре да е колкото може по-къс!Попринцип RG58 не се препоръчва за над 2 метра, а според мен дори и над 1!
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Става въпрос за връзка м/у 2 компютъра,като разстоянието по въздух м/у тях е около 300м с пряка видимост.Ако има някой по-подходящ кабел който се намира по магазините казвайте!Още не съм решил окончателно дали ще е рутер с карта или 2 безжични карти,а дали мога да мина с 1 външна антена или задължително 2?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 18:33    Заглавие: Отговорете с цитат

За връзка м/у 2 компа с насочени антени и 2 AP та, а не рутер... то AP то пак ще е вързано по лан към рутера но така става както трябва или най добре е с 2 рутерборда но там вече е друга цената.Според мен не си струва д се занимаваш да правиш про положения че нямаш опит може да загубиш много време.Но ти си преценяваш.. аз просто си изказвам мнение:) Вий и тук anteni.biz качеството и цените са добри!
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.youtube.com/watch?v=_oOX2qpNya4
http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html
http://images.google.bg/images?hl=bg&q=cantenna&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети