|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJmorpheus Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 19, 2009 19:11 Заглавие: парно с климатик |
|
|
Здравейте, по принцип чета доста преди да си направя труда да питам, но след като нищо не открих, моля за съдействие по една налудничева идея.
Баща ми има 4600кв.м. стъклени оранжерии, на който иска да сложи отопление. Практиката в бранша е котле на въглища, и много врява но никакъв ефект. Моята идея е да се направи система която да е на принципа на климатиците, но да загрява водата в парното вместо въздуха. Информацията която имам, е че котлетата на твърдо гориво са с изходна мощност 300КВ за 1000кв.м.
Предполагам ви звучи странно но аз съм оптимист и съм сигорен, че може да се направи такава система. Проблемът, е че аз не знам как да го пресметна това и търся помощ. Отворен съм за всякакви съвети, бих заплатил за услугата стига да знам на кого.
Благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 19, 2009 20:43 Заглавие: |
|
|
Нищо налудничаво.А системата се нарича... е чилър,термопомпа ,термообработващ агрегат.Бе има я на всеки голям магазин ,или на покрива или някъде отстрани.А за ефективност ефективна е ма до -5 градуса,след това кюмур
За изчисление си отиваш във фирма доставчик и те ти я смятат.В София има доста фирми. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 6:38 Заглавие: |
|
|
Ако си дупнеш една дупка в земята от където да ипзпомпваш подпочвени води за топлообмена на чилъра, ще ти легне доста тънко, а и ще имаш отопление през цялата година. _________________ home studio |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|