| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cene Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 9:12 Заглавие: Търся регулатор на мощност за потопяема водна помпа? |
|
|
Здравейте, имам вибрационна потопяема водна помпа, руска от типа на тази http://www.kol-bg.com/products/prod00000228/add01_product00000228.jpg
Използвам я да си вадя вода от кладенеца до вилата, но струята ми е много силна и искам да я намаля.Проблема е, че не знам колко точно вата е мощността и.Пробвах с регулатор на напрежение от прахосмукачка, но не стана нищо.Имам предположение, че тъй като е вибрационна май няма да стане с регулатор на напрежение, а на честота.Мисля да пробвам и с автотрансформатор да видя какво ще стане, но ме е страх да не изгори помпата.Някой от вас да се е сблъсквал с подобно нещо и изобщо нещо да ме посъветвате за регулатор с който да и намаля мощността? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 9:47 Заглавие: |
|
|
| По лесно ще стане с тройник, кранчета и обратен маркуч - нещо като байпас. При намаляване на честотата, бобината ще изгори, тъй като много ще се вдигне тока (с честотата намалява комплексното съпротивление). |
|
|
 |
cene Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 10:48 Заглавие: |
|
|
| Да и аз си мислех за тоя вариант, но нещо не ми харесва отново да опъвам тръби.Искаше ми се да стане електрически. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 10:58 Заглавие: |
|
|
А да се сложат нивомери за горно/долно ниво както се прави на всички помпи? Дебитът се регулира с кран на тръбата. Пускаш колкото ти трябва. Само да не върти продължително при затворен кран. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 11:17 Заглавие: |
|
|
| Потопяемите помпи разчитат на дебит на протичащата вода за охлаждане, така че варианта с тройника, кранчетата и тръба за обратната вода е най приемлив. |
|
|
 |
cene Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 11:22 Заглавие: |
|
|
| Нивомери няма, но искам да избегна работата при затворен кран, защото предишната помпа изгоря точно заради това.Сега намерих, че мощността на помпата е някъде между 350 и 500W.Забелязъл съм и друго.Понеже на вилата токът е по-слаб и често играе (в смисъл, че примерно осветлението намалява и се засилва) и струята на помпата намалява.Само, че не знам дали напрежението на мрежата намалява или токът. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 12:07 Заглавие: |
|
|
Нивомери все едно трябва да сложиш, освен ако дебитът на сондата винаги е много по-голям от дебита на помпата. А кранът не е за спиране, а за регулиране, имаш опит. Едно токово реле няма да е излишно. Когато работят на сухо/празен ход токът е минимален. Поне за класическите центробежни помпи с електродвигател. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
cene Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2009 12:24 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Нивомери все едно трябва да сложиш, освен ако дебитът на сондата винаги е много по-голям от дебита на помпата. |
При мен е точно така и затова не съм слагал нивомери.Кладенеца е дълбок около 8 метра, а помпата е на около метър, метър и нещо под водата и се използва само за вкарване на вода в къщата за миене и пиене.Не се използва за поливане и някакво сериозно вадене на вода. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 10:20 Заглавие: |
|
|
| Направо си плачеш за хидрофор.Ако не готов то поне някаква имитация с компесаторен съд за затворена система и нивомер. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 09, 2009 10:33 Заглавие: |
|
|
Или тройник с който да делиш по твое усмотрение дебита на две или някакво друго съотношение.Като една част от водата се връща във водоизточника.  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|