| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikos Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 20, 2009 17:13 Заглавие: Garmin GPSmap 60CSx Не намира сателити |
|
|
Здравйте,
Имам проблем със следния gps - Garmin GPSmap 60CSx. Не намира сателити. Пробвах да го оставя цяла нощ на открито, но никакъв резултат. Иначе сичко друго си му работи - компас, атлимер и др. Дали е възможно да е от антената ? Ако някой има външна антена за такъв gps дали би помогнал да пробваме с нея ще "хване" сателити, за да се локализираме проблема.
Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Пон Мар 23, 2009 13:19 Заглавие: |
|
|
Преди две години в службата работех с такъв не си спомням добре но май имаше някаква опция от менютата да се исключи приемането на сигнал от сателиати (може и да се бъркам) иначе може да има проблем с ресивъра (хардуерен) или пък софтуерен. А предполагам знаеш, че алтиметъра и компаса нямат общо с приемането на сигнала от сателитите и те затова си работят!
Ама нищо не казваш флашвал ли си човкал ли си по него нещо а иначе имам външна антена за 76CSx миля, че конектора е същия ако имаш път към Благоевград! |
|
|
 |
nikos Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 15:41 Заглавие: |
|
|
Да има опция за спиране на търсенето на сателитите. Пробвах да го спра и пак да го пусна и то не веднъж, но никакъв резултат.
Не съм го флашвал защото не знам как, а само му ъпдейтнах софта с програмата на гармин, която сама сичко си прави. Намира, с коя версия ти е гпс-а и обновява до най-новата през USB кабела.
Иначе само панела махнах, за да видя дали не е откачена антената и също прегледах платката за изгоряли елементи, но не видях такива. |
|
|
 |
mironski Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2008 Мнения: 121 Местожителство: Полски Тръмбеш
|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:00 Заглавие: |
|
|
| Проверете в настройките на Garmin или NMEA е настроен интерфейса или на нещо друго. |
|
|
 |
nikos Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 2:03 Заглавие: |
|
|
Можеш ли малко по-подробно да обясниш, че не разбрах точно какво си искал да кажеш ?
Мерси |
|
|
 |
mironski Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2008 Мнения: 121 Местожителство: Полски Тръмбеш
|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 8:40 Заглавие: |
|
|
Привет.
На 15 страница от ръководството е описан начина на търсене.
На 77 страница - в "System Setup" има меню за изключване на GPS (вижте , дали не е изключен).
Ако и по този начин не става , няма да мога да помогна повече.
Поздрави. |
|
|
 |
nikos Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 12:10 Заглавие: |
|
|
| Да пробвал съм това и пак не става. Седи на Locating Satellites и не намира никакви. |
|
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 16:18 Заглавие: |
|
|
| Ами колега пробвай се с външна антена, но май си има проблемче! |
|
|
 |
nikos Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 17:08 Заглавие: |
|
|
Ми бих пробвал ама нямам. За това съм писал в темата по-горе ако някой има и има желание да пробвам с неговата и ако намери, означава че проблема е в антената.  |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 17:53 Заглавие: |
|
|
| nikos написа: |
...само му ъпдейтнах софта с програмата на гармин, която сама сичко си прави. Намира, с коя версия ти е гпс-а и обновява до най-новата през USB кабела....
|
След това всичко си работеше така ли? _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
|