| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
greenday Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 19:25 Заглавие: свързване аларма и централно |
|
|
Здравейте имам проблем купих си аларма MAX PLUS от илиенци и комплект машинки за вратите. Машинките имат всичко кабели и една кутиика явно е модул за управлението им.Връзването на машинките е лесно и остават две кабелчета които отиват за алармата и двете са минус отключва и минус заключва и тук вече идва проблема от алармата излизат 6 кабела- черен зелен розов на схемата пише че са за заключване а другите са бял син и оранжев-за отключване.Кои от тези кабели да свържа със двата кабела на централното.Благодаря предварително.
Последната промяна е направена от greenday на Чет Апр 02, 2009 10:45; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
decho Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2009 7:46 Заглавие: |
|
|
Ако искаш алармата да управляма директно машинкате вързваш така:
първи и четвърти на маса; трети и шести на +12V; втори и пети към машинките. Това е в случай че изводите на релетата в алармата са подредени така: NC, COM, NO. Ако не са така си ги размести подходящо. |
|
|
 |
greenday Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2009 8:30 Заглавие: |
|
|
Аз този метод го знам но ми е интересно да разбера как да я свържа към този модул на централното все пак искам да управлявам машинките и с ключа за вратата. Благодаря ти за отговора  |
|
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2009 21:45 Заглавие: |
|
|
| двата NO --GND.Двата СОМ по сьответствие кьм закл....откл кьм модула/обикновено са бял и кафяв/ |
|
|
 |
|