Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за цветомузика

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ddark
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 01, 2009 21:00    Заглавие: Въпрос за цветомузика Отговорете с цитат

Здравейте на всички Smile нов съм в този форум и се извинявам ако има нещо грешно в темата ми Rolling Eyes

Видях из форума,че има няколко теми относно тази цветомузика: http://www.constructor.bg/mk/Color.htm
,но никаде не е уточнено какво всъщност постига тя Wink
Мисля да си поръчам тази платка,но първо тези които са запознати с нея,ако може да ми отговорят на няколко въпроса:

Лампите както си му е реда ли светят т.е. по такта (бас-червен/среди-зелен/високи-син) или си светят както им е удобно Laughing
Потенциометрите за нагласяне на честотите на всеки канал вършат ли работа,или както и да ги настроиш-те си знаят тяхното си Laughing
Микрофона наистина ли улавя от 90HZ- 9KH ?

Моля,да ми отговорите,да знам дали да се захващам с това?
В крайна сметка си мисля,че какъвто и да е резултата,ще е по добър от готовите китайски на пазара Wink (който да ми излязат с 10-20лв по-евтино)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Апр 01, 2009 23:16    Заглавие: Re: Въпрос за цветомузика Отговорете с цитат

Добре дошъл!Значи аз като гледам всичко е описано в сайта им..Микрофона си покрива тоя диапазон дори и по широк в зависимост от предусилвателя и изпълнението..След него имаш 3 честотни детектора който реагират на съответните честоти за 3 те канала т.е. не си мигат както им дойде :)Потенциометрите за настройка на честотите работят по простата причина че коригират резонансната честота на честотния детектор в чипа!Има малко добавки към схемата и по-точно спазвай Фаза & Нула като фазата е на горния край а нулата на долния ако ги обърнеш ще офазиш масата на по цялата схема.Това ще ти е особен проблем ако на мястото на микрофона и предусилвателя вържеш сигнал директно от ЦД и т.н. На фазата сложи предпазител Smile
ddark
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 01, 2009 23:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти много,за изчерпателния отговор Wink
след 2-3 дена ще започна цветомузиката,като е готова ще кача снимки Wink Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети