|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tigriza Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 05, 2009 22:12 Заглавие: НАСТРОЙКИ НА ТВ- GRUNDIG ; ITTNOKIA ??? |
|
|
Здравейте, искам да ви попитам как да вляза в менютата за настройки на телевизорите.? Моделите им точно не зная, никъде не пише, затова ги снимах .И двата са донесени от Германия.
Благодаря Ви предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 05, 2009 22:46 Заглавие: |
|
|
На първия i от пулта и после OK най-вероятно.
Втория-според зависи от модела...
Моделите ги пише на етикета отзад на капака. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Tzanko Todorov Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 05, 2009 22:57 Заглавие: |
|
|
При Grundig от Дистанционното натискаш и задържаш бутон " I " за около 5 секунди. Трябва да ти си появи надпис MENU на екрана на телевизора. Потвърждаваш с бутона "ОК". След това четеш какво ти пише на екрана и с помоща на Р+ Р- VOL+ VOL- и ОК управляваш желаните функции ЕЗИК НАСТРОЙКИ СИС. и т.н.
За Nokia Свали капачето извади батериите и запиши номера от контейнера (на бяло листче) примерно 2241. Тук смятам че телевизорът може да се настрои от неговия панел ако ли не тогава търсим от д-ното. Но трябва да дадеш малко повече информация. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 0:15 Заглавие: |
|
|
Всичко това съм го писал преди 2 дни на лично. Както и да се напишат моделите и нечетливите надписи от дистанционното.
Втория TV вероятно има капаче с 5 - 6 гумени бутона отпред. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
tigriza Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 13:36 Заглавие: |
|
|
Аз че чета, чета, ама какво е видимо е друг въпрос ( скрит е надписа до половината от кутията) тoва което разчитам е-
GRUNDIG- OC I 580 I / 5I (или е 51)
50 94 60
пулта е- TP 800
29642-061.01
3104 207 05711
OP009923 - 32
made in portugal
ITTNOKIA- 7170 VT DIGIVIZION
(тук не съм сигурна 100% не се вижда добре дали има цифри и букви преди тези )
436 9470 F 520 096
пулта е без име - под капачето - 07 2001 22.41
Има скрит панел с бутони отпред !
Целта ми и при двата тв е да вляза в настройката за авто търсене на канали и звука!
От I>OK на GRUNDIG влизам до - TIMER ; STATION TABLE ; езиците ; SPECIAL FUNCTION (от тук си избира само определени програми, като от 1-9 има звук а нагоре не,също и на опция 1-49 е така, пробвах и на стерио и на моно л-р и на автоматик)
При Нокията е по сложно, там нито картината е свясна нито звука, като на пулта не зная и менюто къде му е. Влизам на късмет до превключване на каналите до усилване и намаляване на звука.
Много странен тв е този. Не ме съветвайте да викам техник или в сервиз , че дойде техник който ме попита как се включва
Доверявам се на Вас , защото съм сигурна че сте компетентни.
Благодаря ВИ !
Не зная дали е от значение за Вас, но Нокията работи перфектно със DVD и като втори монитор на компютъра, а Грундиг няма съответните букси за DVD , само чрез скарта. (чудна работа за мен ) ! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 14:11 Заглавие: |
|
|
За GRUNDIG-а на позицията STATION TABLE трябва да има възможност за директно избиране на телевизионен канал, индексиране на програмата (да и зададеш име от 4 символа), финна настройка (последното в реда).
За да има образ, а да няма звук вариантите са:
-телевизора няма DK стандарт, но в този случай програмите без звук хич не трябва да са много
-и/или самата намерена и запаметена програма се нуждае от финна настройка.
-има и още една много прозаична причина - при някои от тези шасита аналоговите настройки са индивидуални за всяка запаметена програма!
На позициите където има звук - има ли възможност да бъде увеличен до край?
За Nokia-та пулта би трябвало да е с номер 2241. Погледни в контейнерния отсек дали се вижда един бял стикер. Дали го има изобщо и дали си личи някакъв надпис по него все още, тъй като това дистанционно е на поне 7-8-9 години.
А и този телевизор с този пулт ли е дошъл? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 14:32 Заглавие: |
|
|
Автотърсене почти сигурно и двата нямат. Grundig може и да има, в менюто е ATS, но поради разликата в нашия D/K и германския B/G стандарт част от програмите няма да ги намери и все едно трябва да се настройват ръчно. А и е за предпочитане отпред да си сложиш гледаните програни, за да не минаваш през всичко с P+/P-.
Звук по нашия стандарт пак и дввата нямат, така че в сервиз. Там ще ти покажат и как се настройват. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
tigriza Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 14:58 Заглавие: |
|
|
На пулта на Нокията пише на бял стикер 07 2001 22.41 нищо повече, и да с него си дойде тв.
Грундиг при каналите със звук може да се увеличи до край! ( стерео, невероятно силен звук)
| Цитат: | | STATION TABLE трябва да има възможност за директно избиране на телевизионен канал, индексиране на програмата (да и зададеш име от 4 символа), финна настройка (последното в реда) |
- Това го правя и пак няма звук на определени програми , малко са при положение ,че не избира всички програми които трябва да имам.
| Цитат: | За да има образ, а да няма звук вариантите са:
-телевизора няма DK стандарт, но в този случай програмите без звук хич не трябва да са много
-и/или самата намерена и запаметена програма се нуждае от финна настройка. |
- Със сигурност не е от FT. А DK при Грундиг ако е стандарта C/S, и на двата си лови канали като на S ( пр:- AXN, HBO,DIEMA2, DIEMA FEMILI и GTV) има звук а на C (пр:- Канал 1,NOVA TV, BTV, TV2 ) не.
То само тези канали си хваща , другите не. Затова искам авто избиране на каналите, ако изобщо и двата имат.
Мисля , че тук се крие проблема - "-има и още една много прозаична причина - при някои от тези шасита аналоговите настройки са индивидуални за всяка запаметена програма!"- при всяка запаметена програма настройките са идентични- със звук на стандарт S/ Stereo/FT-00, без звук стандарт C/тук пробвах и стерео и авто и моно л-р (безуспешно)/FT- на всяка програма различно.
Без звук имам предвид много здраво бръмчене и пращене ( не подлежи на FT) .
Това е , което ме интересуваше, щом нямат авто търсене много жалко за мен, и се съмнявах и аз за някаква разлика в нашите и тяхните стандарти. Явно ще си гледкам само 5 програмки на Грундиг и само двд на Нокията . С тези техни габарити ( особенно Нокията ) малко ми е трудничко да ги разнасям по сервизите .
Благодаря Ви за отделеното внимание! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 17:03 Заглавие: |
|
|
| tigriza написа: | Не ме съветвайте да викам техник или в сервиз , че дойде техник който ме попита как се включва
Доверявам се на Вас , защото съм сигурна че сте компетентни. |
Ти да не мислиш че тука сме някакви извънземни.И тука са същите хора,които са и по сервизите...
А това че си попаднала на такъв пишман-майстор-просто късмет.
В Пазарджик има достатъчно кадърни колеги.
Въпросната процедура за да придобият звук и на другия стандарт е сравнително проста и може да се извърши и при посещение в дома.Стига майстора да ходи по домовете.
Автоматична настойка и да имаше-кел файда-и след нея пак щеше да ти се налага да ги донагласяш ръчно останалите...
А вероятно с "гонене" с финна ще хванеш и още програми. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|