| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
piron45 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 18:54 Заглавие: Мнения по въпроса за промяна в схема на драйвер за LED |
|
|
Става въпрос за схема драйвер за захранване на мощни светодиоди.
Намерих подходяща схема на тази страница:
http://led.contrel.ru/information/articles/chemakin/
Първата схема която е с галванично разделяне. Проблема ми е че на изхода трябва да имам 36V, тока до 1000mA ме устройва.
Питането ми е какво трябва да променя по схемата освен Трансформатора и волтажа на на кондензаторите в изходящата верига, понеже не съм много наясно с пресмятането на схеми.
Ще съм благодарен на всяко мнение и съвет |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 19:30 Заглавие: |
|
|
| Къде пък видя намотките на трафа в статията -ще трябва да си ги смяташ ,ценера в базата на транзистора трябва да ти е за 36 волта. Малко ме съмнява ,че ще стане за това напрежение и този ток ,след като чипа е за 25 вата максимална мощност. Естествено ако става въпрос за схемата от рис.1 ! |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
|
|
 |
piron45 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 20:23 Заглавие: Re: Мнения по въпроса за промяна в схема на драйвер за LED |
|
|
Благодаря, схемичката сигурно е чудесна и може да я пробвам при друг случай. Но сега ми трябва да я захранвам от мрежата на 220 V . Искам да захраня три диода по 5 W с номинално напрежение 12 V като ги свържа последователно. NCP1028 дава 15 W без използването на външен транзистор.
Това са параметрите на оригиналния траф от схемата които не ми вършат работа
Project / Customer: ON Semiconductor - NCP1014/28 Off-line LED Supply
Part Description: 13 watt flyback transformer, 100 kHz, 18V / 720mA
Schematic ID: T1
Core Type: EF16 (E16/8/5); 3C90 material or similar Core Gap: Gap for 1.1 mH Inductance: 1.1 mH +/-5% Bobbin Type: 8 pin horizontal mount for EF16 |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 22:50 Заглавие: |
|
|
Тая работа с импулното захранване на диодите няма да стане, ако нямаш опит. Не го казвам за да те обидя, просто това е горчивата истина.
Ако наистина искаш да пуснеш тия светодиоди така както мислиш, ще успееш да се справиш сам с класическа схема "стандартен траф" - "грец" - "кондензатори" - "източник на ток с LM317" (ще ти трябват три бройки от 317, то така е и по-добре защото ще клатиш всеки светодиод индивидуално на неговите си милиампери, вместо да клатиш трите последователно свързани и да разчиташ, че пада на напрежение върху всеки ще е абсолютно еднакъв)
Схеми - бол. Например, погледни current source в дейташийта на LM317. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
|